Ryanair gikk på smell i spansk domstol


Må godta kontant betaling - kan ikke kreve passasjerer for boarding pass-gebyr.

Spaniaavisen

Publisert 25. oktober 2013 09:48

MADRID

Ryanair kan ikke kreve passasjerer 40 euro for å skrive ut boarding pass og heller ikke nekte å godta kontant betaling på flyplasser mer.

Den kommersielle domstolen i Madrid (Mercantil número 6 de Madrid) har fastlått at regelverket er både fornærmende og krenkende i forhold til rettighetene til forbrukere.
 Det irske flyselskapet må derfor trekke tilbake åtte av sine krenkende klausuler.

Flyselskapet har heller ikke lov å hindre boarding for små barn på grunn av manglende ID- papirer. Disse og andre rutiner fra Ryanair har utløst mange klager fra kunder.

Les også: EU gransker Ryanair-avtaler

Opprinnelsen til tvisten var en klage fra den spanske forbrukerorganisasjonen Organización de Consumidores y Usuarios (OCU), som i 2011 hevdet at Ryanair hadde et regelverk som var skadelig for passasjerer. 

Ryanairvar og er fortsatt et av de flyselskapene som forårsaker flest klager angående behandling av passasjerer, ansettelser, billetter og boardingrutiner.


Rettskjennelsen fra Spania presiserer også at Ryanair fremover ikke kan kreve at kundene å måtte sende sine søksmål til Irland. De får heller ikke lov å forby håndbagasje med innhold som penger, nøkler, kamera, datamaskiner, medisiner, briller, kontaktlinse, klokker, mobiltelefoner, pass og andre dokumenter.

OCU er enda ikke overbevist om at Ryanair kommer til å bry seg om dommen og begynne å handle i favør av brukere.

Derfor oppfordrer organisasjonen myndighetene i lys av domsvedtaket om å kontrollere og straffe den dårlige praksisen av flyselskapet så snart som mulig.