Russepresident på Costa Blanca fra Rosendal

Kristine Ljostveit har de siste to årene byttet ut baroniet i Rosendal med skole, sol og sommer i Alfaz del Pi. Hun er årets russepresident ved Norges største utenlandsskole.

Spaniaavisen

Publisert 26. april 2012 12:25

ALFAZ DEL PI

Til sommeren er Kristine Ljostveit igjen tilbake på Baroniet i Rosendal. Den blide russepresidenten ved Den norske skole Costa Blanca skal først avslutte 13 års skolegang. Hun er i full gang med russefeiringen for tiden.

– Jeg skal hjem til Rosendal å jobbe på galleriet og i kafeen i sommer.
Etter det skal jeg finne meg en annen jobb frem til jul før jeg og en venninne skal reise verden rundt i fire måneder, forteller russepresident Kristine Ljostveit til Vikingposten.

Flere saker fra Alfaz – ta en titt her

Men først skal Kristine lose resten av russen gjennom en storstilt feiring frem til 17. mai. Etterpå er det bare en ting som står i hodet hennes – eksamen.
– Vi starter med eksamen 22. mai. Så går det slag i slag til midten av juni.
Frem til dette er det russefeiring. Da skal vi feste sammen, og gjøre masse moro. De to årene jeg har gått på skole her i Alfaz har vært helt topp. Jeg stortrives på skolen. Dessuten er russetiden langt billigere her enn i Norge. Både når det gjelder utstyr og ikke minst drikkevarer. Eneste minuset er varmen. Russeklærne er ikke laget for klimaet her nede. Vi svetter godt under russedressen, sier unge frøken Ljostveit.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Ved DnsCB er de 30 russ i år. Kristine ble valgt som russepresident i januar, men det er ikke før for en uke siden hun virkelig begynte å virke som president. Den siste uken har russen overnattet på skolen, blitt døpt og tatt på seg russeklærne. Og selvsagt begynt på russeknutene.

– Jeg har to knuter. En for å ha krøpet åtte ganger rundt en benk utenfor diskoteket Bahamas, og en for å ha sittet en time på taket av skolen før skolestart om morgenen. Men vi har mange igjen å ta før 17. mai. Noen jeg skal ta er å stoppe på rødt lys å løpe to ganger rundt bilen. Henge i en palme uten å ha beina i bakken mens man drikker en øl. Sitte under en pult i en skoletime og drikke en flaske vin på 40 minutter. Tror ikke jeg skal prøve meg på 24 øl i løpet av 24 timer. Men jeg skal klare å holde meg våken i både 24 timer og 48 timer. For å få en sort sløyfe i russeluen må man være våken 72 timer. Det tror jeg ikke jeg klarer, sier Ljostveit.