Rundt 1300 spanske arbeidere varsler sak mot Norwegian 

Er svært misfornøyd med behandlingen de har fått.  

Spaniaavisen

Publisert 6. mai 2020 16:32

TARRAGONA

Over 1300 arbeidere, piloter og kabinpersonell i Spania er svært misfornøyde med hvordan de blir behandlet av flyselskapet Norwegian.

Gjennom fagforeningene Sepla og USO har Norwegians flybesetning i Spania reist et forlikskrav, et skritt på vegen til en ordinær rettssak, skriver El País.

Årsaken til at arbeiderene har gått til sak er at Norwegian Air Shuttle nekter å akseptere pilotene og besetningsmedlemmene som ansatte i selskapet tilknyttet basene i Barcelona, Malaga, Alicante, Tenerife og Gran Canaria.

Sist mandag fikk de ansatte beskjed fra Norwegian om å levere inn uniformer og legitimasjon. Fagforeningenes representanter fordømmer Norwegians måte å kvitte seg med arbeidere på.

De hevder dette er en måte selskapet prøver å unngå å måtte betale sluttvederlag og spare seg for å betale eventuell gjeld til Seguridad Social i Spania.

Norwegian sier at de spanske pilotene og besetningsmedlemmene er ansatt i et eksternt firma som Norwegian nå har avsluttet samarbeidet med.

Det eksterne selskapet er Norwegian Air Resources Spain, eid av OSM Aviation, som ansatte flypersonell for Norwegian blant annet i Sverige, Storbritannia og Spania.

En av talsmennene for arbeiderne er en pilot med mer enn seks år bak spakene hos Norwegian.

– Hvis selskapet ikke trenger arbeiderne må de følge juridiske prosedyrer. Vi som har jobbet i årevis i selskapet har opparbeidet en del rettigheter. Nå kan de ikke bare fortelle oss at dette ikke er deres ansvar, sier han.