Røykeloven kan stoppe gigantprosjekt

Utbygger vil ikke starte byggingen før man før unntak fra loven.

Spaniaavisen

Publisert 15. juli 2013 09:06

MADRID

Den amerikanske utbyggeren av Eurovegas, Sheldon Adelson, har gjort det klart at spaden ikke blir stukket i jorden i Alcorcón (Madrid) før staten ved regjeringen og statsminister Mariano Rajoy har gitt dem unntak fra røykeloven.

Amerikanerne vil at deres gjester i Europas nye ”gamblingshovedstad” skal få lov til å røyke inne i lokalene.

Ifølge rykter i spanske medier har allerede Rajoy gitt Adelson en muntlig tillatelse, noe statsministeren har nektet for i media. Byggingen av Eurovegas er allerede tre måneder etter planen.

Les alt om Eurovegas her

Det er selskapet Las Vegas Sands som er utbygger og selskapets hovedeier er Sheldon Adelson. Selskapet sier i en pressemelding at de er fullt beredt til å starte jobben så snart alle tillatelser fra spanske myndigheter ligger klare.

Helseminister Ana Mato sier at regjeringen ikke har til hensikt å gi Eurovegas unntak fra røykeloven. Staten har allerede gitt Las Vegas Sands skattereduksjon på ti prosent på eventuelle overskudd, og de har gitt selskapet lov til at barn under 18 år kan være i lokalene så lenge de er i følge med en voksen.

Nå vil det altså vise seg som Eurovegas får unntak fra røykeloven. Både regionsmyndighetene i Madrid og sentrale personer i regjeringen har gitt klare signaler på at de vil gi unntak.