Røverkjøp hos banken

 I eiendomsbasen til CAM-banken er det nå 1500 boliger i Alicante-provinsen. Noen av disse er svært attraktive. Vi ble med på visning.

Spaniaavisen

Publisert 17. desember 2010 17:34

ORIHUELA COSTA

Å kjøpe bolig av CAM-banken kan by på flere fordeler i disse dager. I mange av tilfellene tilbyr de 100 prosent finansiering. Ønsker du ikke å kjøpe i første omgang kan du også leie i 18 måneder og deretter kjøpe. Eller la være. Vi ble med Eva Solér fra CAM-banken på visning.

– Vi skal se på to vidt forskjellige objekter i dag. Begge har tre soverom, men det ene er mye mindre enn det andre, forteller Eva Solér til Vikingposten BOLIG.

Les også: Solgte boliger som ikke eksisterte 

Vi kjører etter i egen bil, og snirkler oss inn i områder vi nesten ikke visste fantes i vår nærhet. Omsider finner vi fram til første leilighet. En koselig uteplass er løfterikt. Innendørs blir vi imidlertid kjempeskuffet. Det er tre frimerker av noen soverom, og fuktigheten fra grunnen står nesten en meter oppetter veggen. Lukten er der etter. Vi konstaterer raskt at dette ikke er noe, til tross for at prisen er på snaue 90.000 euro.

Neste objekt lå mer sentralt til i en velholdt og oversiktlig urbanisasjon. To inngjerdede pitbull-terriere i nabolaget ønsket oss ikke hjertelig velkommen, men vi bet tennene sammen og overså de flerrende ansiktene så godt det lot seg gjøre.

Denne saken er hentet fra Vikingposten BOLIG. Månedsmagasinet kan du laste ned gratis her

– Dette er utvilsomt det beste prospektet vi har for tiden, sier vår guide for dagen.
Og med en gang vi entrer bygget, blir vi overbevist. Her kunne vi faktisk bo. Stor, sydvendt uteplass, stor stue, tre greie soverom, to og et halvt bad, balkonger eller terrasser på alle tre plan. At det var tre plan var ganske det eneste negative å si om denne boligen. Resten var nemlig fullt brukbart.
– Jeg anbefaler at dere reserverer dette med en gang. De beste boligene går i løpet av noen dager. Det er sjelden vi har noe så bra inne som dette, hevder Solér.

Siden vi ikke hadde planer om å kjøpe, sa vi likevel at vi ville tenke over saken. Antakelig har noen annen punget ut 126.000 euro før vi aner det. De har kanskje også inngått leieavtale med tanke på å kjøpe. 400 euro i måneden for denne boligen er det ingen ting på si på.

Her finner du boliger til salgs

Rent generelt, etter å ha sett gjennom basen av boliger til CAM-banken, må vi nok antyde at det er en fordel å være litt handy hvis man kjøper bolig her.

Mange av husene har stått tomme en stund, og er helt klart oppussingsobjekter. På den annen side får du et svært rimelig hus hvis du kan gjøre den jobben selv. Hvis du da ikke er så heldig å finne en bolig som den siste vi så på. Der kunne man flytte rett inn.

I følge Eva Solér er det ikke entydig hvem som har eid boligene.
– Engelskmenn setter gjerne nøkkelen i døra og drar sin vei når de ikke klarer å betale lånet. Spanjoler sørger for å sparke inn dører og vegger som en siste hilsen. Vi har også nord-europeere som vi må overta boligene for, forklarer hun.