Rotteplage i overgrodd park ved boligområde

Huseiere kvier seg for å bruke leilighetene sine - nå blir kommunen bedt om å rydde opp.

Terje Aspdahl

Publisert 19. april 2012 05:25

ORIHUELA COSTA

President Per Arne Tokstad og styremedlem Ingrid Dahl Bredde i boligområdet Zeniamar 7 på Orihuela Costa krever at kommunen rydder opp i det som var en park, men som nå er et gigantisk hundetoalett hvor også rottene koser seg.

– Grøntområdet inntil vår urbanisasjon har ikke blitt vedlikeholdt de siste tre-fire årene. En flott liten park vi kunne hatt stor glede av. Tidligere var parken belyst. Nå virker ingen av lysene lenger. Området blir stort sett bare benyttet som hundetoalett. Det medfører til tider en sterk vond lukt.
Jeg vet mange av beboerne, som har sine leiligheter vendt mot parken, vegrer seg for å komme ned å ta husene i bruk på grunn av dette, sier Per Arne Tokstad til Vikingposten.

Les også: Fant skjult kamera i dusjen på hotellrom

Etter ferdigstillelsen av urbanisasjonen var det utbyggeren TM som vedlikeholdt parken. Tennisbaner, benker og petanqabaner ble brukt flittig.

– Skal Orihuela Costa tiltrekke seg turister og fastboende fra Norden er det viktig at områdene i kommunen fremstår ryddige og godt vedlikeholdt. Mange av oss tilbringer så mye som fem-seks måneder i året her, og bruker betydelige beløp i kommunen. Dette kan fort endre seg dersom kommunen ikke legger forholdene til rette slik at vi føler oss velkomne. Etter vår oppfatning er nabokommunen Torrevieja mer oppmerksom på disse problemene. Det virker som de anstrenger seg mer for å beholde på turistene, sier Tokstad.

Interessert i det som skjer på Orihuela Costa? Ta en titt her

Urbanisasjonen og Per Arne Tokstad fikk et møte med ordfører Antonio Zapata i begynnelsen av mars. Men siden har de ikke hørt noe fra kommunen.

– Vi fikk et møte og la frem problemstillingen. Det vi fikk til svar da var at ordføreren trodde parken allerede var ryddet. Vi vet kommunen sliter med økonomien, men en opprydding her kan umulig koste så mye. Til sammenligning hadde kommunen penger i 2005, men de gjorde ingenting da heller. Nå må vi leve med rotter og andre udyr som tar seg til rette. Jeg har selv observert rotter på balkongene til leilighetene nærmest parken, sier Tokstad.

Spaniaavisen.no – ingen dekker Costa Blanca som oss!