Rotteinvasjon på Orihuela Costa

Beboerne er forbannet på kommunen etter at nabolaget er invadert av rotter.

Terje Aspdahl

Publisert 4. desember 2020 13:37

ORIHUELA COSTA

Rottene er tiltrukket av søppel som blir liggende i flere dager ved søppelcontainerne i flere urbanisasjoner i Villapiedra-området på Orihuela Costa.

Gnagere vandrer fritt i området og kommer til og med inn i husene til folk i urbanisasjonene. Dette har satt sinnene i kok i nabolaget.

– Vi sliter med søppel og eiendeler som har opphopet seg i mer enn en måned, sier Antonio Cerdán fra det politiske partiet Claro, som tidligere denne uken påpekte dette sammen med beboerne i de tre omkringliggende urbanisasjonen, Cabo Sol, San José og Lomas de Cabo Roig.

Kommunen sier at de skal handle raskt for å utrydde rottene, blant annet fordi de gnager i stykker den optiske kabelen og dermed avgrenser tilgangen på internett

To av beboerne som er plaget av disse skadedyrene er Leslie og Phil som har måttet renovere hele nettilgangen etter at rottene har gnagd i stykker alle kablene. 
Maureen Mooney, visepresident for urbanisasjonen Lomas de Cabo Roig, klager over mangelen på søppeltømming, men er glad for at kommunen i det minste har fjernet avfallet fra parkene etter at det ble liggende i to måneder.

Klagene har nådd frem til byråd for helse José Galiano som sier han gjerne vil møte beboerne for å komme frem til en løsning og å sette i gang med en utryddelse av rottene.