Roser Altea for å ta vare på kulturarven

Inngår avtaler med private for å ivareta kulturelle skatter.

Spaniaavisen

Publisert 6. mai 2014 16:59

ALTEA

Kommunalråd i Altea kommune, Carolina Punset, har inngått en samarbeidsavtale med eierne av ruinen «Molí dels Moros» – en middelaldersk mølle som ligger ved elven Algar i Altea sentrum. Dette er den første avtalen som er inngått med enkeltpersoner med mål om å ivareta Alteas kulturelle skatter. Avtalen er tildelt for en periode på 15 år med hensikt å rehabilitere ruinen slik at den kan bli besøkt av beboere og turister.

Carolina Punset sier at med denne avtalen fortsetter kommunen sitt engasjement med mål om å rehabilitere og ivareta Alteas kulturarv.

– Vi har gjort en rekke tiltak. Et arbeid som vi prioriterer og som vi ser på som viktig. Vi har investert betydelige offentlige midler på restaurering slik at vår kulturarv blir en merverdi og en turistattraksjon for Altea, sier Punset.

Lisbeth Ilseng fra Oslo bor i Altea og sier til Vikingposten at det er veldig viktig og bra at kommunen tar ansvar og restaurerer og ivaretar verneverdige bygninger. 

– Vi utlendinger som bor og investerer i boliger her nede bør ha en ydmykhet til byens arkitektoniske særegenhet og kulturelle verdi og det er flott at kommunen «passer på» og har restriksjoner slik at de blir ivaretatt, sier Ilseng.

Hun mener det er særdeles viktig å ivareta nostalgien og den historiske og kulturelle arven.
– Det er positivt at kommunen nå også lager avtaler med private eiere som er en fordel for begge parter og ikke minst for oss beboere her i Altea og besøkende som da blir gitt muligheten til å bli bedre kjent med byens kulturelle severdigheter, sier Ilseng og understreker at kommunens fokus på å ivareta gamlebyens særegenhet og Alteas kulturelle skatter også øker interessen for at flere turister besøker byen som hun mener er bra spesielt for hotell- og restaurantnæringen i området.

Lisbeth Ilseng jobber på Reuma Sol og flyttet med samboeren til Altea for to år siden. De stortrives i den sjarmerende gamlebyen.
– Min venninne har bodd her i 14 år og jeg har ofte vært på besøk hos henne. Jeg falt fullstendig for byen og bestemte meg for at her skal jeg bo. Når jeg nå endelig har flyttet hit kan jeg ikke tenke meg å reise tilbake til Norge, sier Ilseng.