Rømte til sommeren på Costa Blanca

Værsyke nordmenn fikk nok av regnet.

Spaniaavisen

Publisert 26. juli 2012 08:17

ALFAZ DEL PI

Nok en elendig sommer i Norge har gjort at flyene til Spania er fulle for tiden. Solhungrige nordmenn vil ha skikkelig sommer med garantert sol og gode temperaturer.

Mens flomvarslene kommer som perler på en snor både sør og øst i Norge, er flyene til Spania og Costa Blanca så å si utsolgte. De store reisebyråene i Norge melder om stor pågang fra nordmenn som er lei av ustabil sommer med mer regn enn sol.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

De siste to ukene før fellesferien hadde salget av charterturer nesten doblet seg, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til VG Nett.
– Nå har folk feriepenger og skattepenger på konto, og når været da i tillegg er dårlig, er det vanlig at salget av ferieturer øker. Vi merker at været er en faktor nå, siden folk vil reise så fort som mulig, sier hun.

Familien Hakvåg fra Vikersund er blant dem som tok en rask avgjørelse om sommer i Syden. De bestilte tur til Costa Blanca en uke før ferien deres begynte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyhetene når de skjer på epost. Tjenesten er gratis

– Vi fulgte godt med på værmeldingene mot slutten av juni. Da vi skjønte at sommeren sannsynligvis ikke ville komme i år til Østlandet, bestemte vi oss for å dra ned til venner i Alfaz del Pi. Vi rømmer fra de kalde somrene i Norge. Dette er femte gang vi er her på Costa Blanca i løpet av de siste seks årene. Skal man ha sol og sommer må man oppsøke den. Det nytter ikke å sitte hjemme i Norge og vente hele ferien. Blir på en måte som å vente på lottogevinsten, sier Kai Hakvåg.

De hadde ingen problemer med å kjøpe billetten, selv om det var blitt juli.
Birgit Hakvåg søkte på Norwegian, Ryanair og SAS. Norwegian var klart billigst, og var det eneste selskapet som kunne tilby direktefly begge veier.
Tre personer fra Østlandet til Alicante. Hakvåg søkte på alle tre flyplassene. Både Rygge, Torp og Gardermoen. Bor man sentralt på Østlandet har man langt flere valgmuligheter enn folk fra Sør- og Vestlandet.

– Spania er blitt vår favoritt. Landet har et godt sommerklima. Dessuten er det veldig kort reiseavstand fra Norge og ned hit. For oss nordmenn er det også billig å leve i Spania. I tillegg finnes det ikke plagsomme spanjoler.
De er siviliserte og vant med å omgås turister. Vi bor privat, og er blitt godt kjent i et trivelig område nord på Costa Blanca, sier Birgit Hakvåg.