Rømmer til Spania når vinteren setter inn i Norge

Bjørg og Helge kjører alltid sørover 2. juledag.

Spaniaavisen

Publisert 10. januar 2013 06:03

ALBIR/ALTEA

Bjørg og Helge Svingen fra Åsgårdstrand ved Tønsberg bytter ut snø og kulde med sol og varme hver vinter. De siste fire årene har de lastet opp bobilen 2. juledag og satt kursen for Costa Blanca.

Ekteparet Svingen tilbringer fire måneder hver vinter i bobilen sin. De siste fire årene har det vært på campingplassen Cap Blanch i Albir.

Tidligere kjørte de et par år til Portugal, men etter de fikk sett hvor flott det er nord på Costa Blanca har de sluttet å kjøre andre plasser. Nå er det fast plass på Cap Blanch, en campingplass som ligger på grensen mellom Altea og Albir. Like ved Middelhavet og den flotte promenaden.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Vi fikk rede på at det var en del nordmenn her i området og at det var på denne campingplassen de bodde. For fire år siden var vi her første gang, og etterpå har vi blitt her. På Cap Blanch har vi mange gode venner og så synes vi området rundt her bare er helt fantastisk, sier Bjørg Svingen til Vikingposten.

Hun bor sammen med mannen Helge og dvergschnauzeren Rina på ni år fra 30. desember til et godt stykke ut i april på campingplassen. De reiser alltid fra Norge 2. juledag etter å ha feiret jul med barn og barnebarn.

Her finner du over 50 boliger til salgs langs Costa Blanca

– Jeg stortrives bak rattet og synes bilturen til og fra Spania bare er moro. I hele mitt liv har jeg jobbet som sjåfør på tunge kjøretøy. Alt fra tankbiler til betongbiler. Jeg jobbet 29 år for Esso før jeg ble pensjonist. Vi overnatter fire ganger på veien ned. Det blir noen tusen kilometer fra Danmark, og vi tar det hele som en fin tur. Men da vi kom ned hit 30. desember var denne plassen vi står på nå opptatt. Jeg gikk i resepsjonen og spurte om å få den når de som var der skulle reise like etter nyttår. Her bor vi utrolig sentralt, like ved utgangen til promenaden og godt i skjul for vær og vind. Selv om det har vært nydelig vær siden vi kom ned, har vi opplevd både masse regn og ikke minst kraftig vind de fire årene vi har bodd her, forteller Helge Svingen.

De to spreke pensjonistene fra Åsgårdstrand er ikke aktive i verken klubber eller foreninger under sitt opphold i Albir. De trives alt for godt både i eget selskap og ikke minst med trivelige naboer på campingplassen.

Gjør som 2500 andre – meld deg på vårt nyhetsbrev. Så får du nyhetene fra Spania på epost. Tjenesten er gratis

– Her har vi alt vi trenger. I bilen har vi dusj (en imponerende stor dusj til å være i en liten bobil), WC, komplett kjøkken, dobbelseng, TV med NRK1 og salong. Vi har faktisk ikke vært ute og spist på byen ennå. Vi handler alt vi skal på Mercadona og Mendoza. I tillegg har vi en liten leiebil vi farter rundt i. Etter fire år i området er vi blitt forholdsvis godt kjent, sier Bjørg.

– Du kan si at bobillivet på en campingplass er som båtlivet i Norge om sommeren. Når man går i land prater man med alle på bryggen eller fjellknausen. Her har vi det også sosialt sammen med naboene. Litt trening blir det også for meg. Jeg er ute på tur med hunden en time hver eneste dag.

– Når kona vasker opp og rydder etter middagen er jeg og Rina rundt i hele Albir-området. Kan du tenke deg hvor godt det smaker med en kaffekopp i morgensolen utenfor bobilen på denne tiden? Alternativet er snø og is hjemme i Norge der man sitter i hver sin leilighet og venter på sommeren. Nei, vi byttet ut båtlivet med bobil for seks år siden og angrer ikke et sekund på det, sier Helge Svingen.