Rojales setter tapas på menyen

I januar arrangeres historiens første tapasmesse i Rojales.

Spaniaavisen

Publisert 7. desember 2008 17:09

ROJALES

Tapas er synonymt med Spania. Tapas personifiserer det spanske kjøkken og landets kjærlighet for lange, sosiale måltider. Den gir også variasjon til måltidet. For å feire denne tradisjonen, organiserer Ayuntamiento i Rojales sin første tapasmesse. Alle restauranter og barer innenfor bygrensen, både nasjonale og internasjonale møtesteder, får anledning til å delta i denne gastronomiske ekstravagansen i januar.

Les også: Spar tusener på å velge rett supermarked

Tapas kommer opprinnelig fra Andalucia. Ordet kommer fra verbet tapar, som betyr å dekke til. På andalusiske kroer begynte man på ett tidspunkt å legge små brødskiver oppå glasset til de sherry-drikkende gjestene. Dette var en praktisk anordning for å forhindre fluer fra å meske seg i den søte sherryen.

Les også: Herremåltid i strandkanten

Til å begynne med ble det servert chorizo og skinke på brødskivene. Salte råvarer for å frembringe tørsten. Etter hvert ble kroeierne mer kreative i sin utforming av tapaen. Snart ble også den delikate tapaen viktigere enn sherryen i seg selv. Tapas har utviklet seg parallelt med den spanske historien, og innbefatter i dag et stort utvalg av ingredienser som er påvirket av mange kulturer og land. For eksempel oliven, som ble introdusert av romerne, og sitrusfrukter fra maurerne. I nyere tid har oppdagelsen av Amerika inkludert tomater, chili pepper, mais, bønner og poteter. Disse kunne lett dyrkes i det spanske solskinnet, og ble raskt tilført tapasrettene.