Rojales-elever øvde inn Grease på tre måneder

Torsdag kveld var det nesten stinn brakke da ungdomsklubben knyttet til den norske skolen i Rojales framførte sin egen versjon av Grease.

Spaniaavisen

Publisert 3. april 2009 05:21

ROJALES

I tre intense måneder har ungdommene øvd for å levendegjøre sin egen versjon av den berømte musikalen fra 1978. Torsdagskvelder er ungdomsklubbkvelder. Det holdt ikke på slutten. Da har de tatt i bruk mange timer, de unge, dyktige skuespillerne for å klargjøre forestillingen for foreldre, medelever og andre interesserte.

Musikalen har krevende partier både sanglig, koreografisk og skuespillermessig. Vikingposten kunne skue mange potensielle artister i framføringen i teateret i Rojales torsdag kveld. Det hele er igangsatt på initiativ av elevene selv.

Ungdomsklubben ledes av lærere fra den norske skolen i Rojales og Sjømannskirken i Torrevieja. Elevene selv stilte med danseinstruktør. Malin Isabell Pedersen har alltid danset. Hun var den selvfølgelige danseinstruktøren da ungdomsklubben skulle sette opp Grease.

Les også: Ber Ap vurdere gratis skole for nordmenn i Spania

– Jeg har danset hele livet, de siste to årene hiphop. Det har gått greit å instruere her. De har vært veldig flinke, skryter Malin.
Trond Ståle Mathisen fikk kastet på seg oppgaven med å lede orkesteret da han landet og startet som lærer på den norske skolen i januar i år.

– Jeg har gjort mange jobber med musikaler og andre oppsetninger før, men aldri noe som dette. Jeg har arrangert musikken. Dette ble likevel mye vanskeligere enn det som kreves av elever på dette nivået. De er skikkelig flinke, skryter Mathisen.

Jobben med musikalen har samlet deltakerne i prosjektet.
– Vi er blitt veldig gode venner. Ikke minst det at alderstrinnene er blandet, gjør at dette er spesielt. Det har tatt mye tid, men arbeidet er verdt det vi er med på i kveld, sier Lars Kristian Skagestad og Julie Brunborg, som er en del av T-birds i musikalen.

Vi er sikre på at det satt mange stolte foresatte og andre i salen da disse kreative ungdommene viste sine mange talenter for et bredt publikum.

Husker du filmen? Se klipp under fra åpningsscenen under.