Roald Tellnes stiller ut i Altea

Roald Tellnes (63) fra Karmøy og Bergen åpner fredag sin salgsutstilling på Casa Vital i Altea. En av Hollywoods store stjerner er en av den kjente kunstnerens kunder.

Spaniaavisen

Publisert 14. oktober 2010 08:43

ALTEA

Da tidligere James Bond, Pierce Brosnan, besøkte Haugesund og filmfestivalen for noen år siden, krevde han et møte med kunstner Roald Tellnes.

– Pierce Brosnan er veldig kunstinteressert. Han kom til meg en søndag kveld klokken 21 og ble sittende i mitt atelier til langt over midnatt. Vi diskuterte alt mellom himmel og jord, og så kjøpte han et bilde av meg. Jeg har stående invitasjon til å besøke ham igjen i California. Men det får vente. Nå er det Altea og Casa Vital som gjelder, sier Roald Tellnes til Vikingposten.

Les også: Her settes det ny rekord

Kunstneren har produsert flere tusen kunstverk i de aller fleste materialer. Han har til og med levert bilde til den forrige pavens bønnebok! De neste to – tre månedene vil restauratør Åge Folkestad på Casa Vital ha en rekke bilder hengende rundt i restauranten sin – alle signert Roald Tellnes.

– Hvorfor Åge Folkestad og Casa Vital når du skal arrangere utstilling i Spania?
– Jeg trives utrolig godt i Altea. Dette er en skikkelig kunstnerby. Jeg henter mye inspirasjon fra mine vandringer rundt om i gatene her. Dessuten er det veldig intimt og koselig på Casa Vital. Restauranten har et levende miljø, og jeg blir godt mottatt, sier Tellnes.

Les også: Slik blir programmet for spansk-norske dager i Alfaz

Det er en travel opptatt kunstner som er på en liten ukes tur til Altea. Han har mange oppgaver som venter ham ut på nyåret hjemme Norge og ute i Europa.

– Jeg skal ha en utstilling i et eksklusivt galleri i Sarajevo i mars 2011. I tillegg holder jeg på å utsmykke en båt et rederi har bestilt, og så skal jeg ha en separatutstilling i Molde neste år, på Galleri S, forteller kunstneren.
Bildene hans på Casa Vital er for det meste grafiske trykk, og har en prisramme fra 1700 til 8000 kroner. Men de dyreste bildene han selger koster opp mot 60.000 kroner. Disse er ikke med til Spania.

Roald Tellnes har jobbet på heltid som kunstner siden 1976. Han har hatt utstillinger over hele verden, både i Asia, Amerika og Europa. Mesteparten har vært i Norge og Europa. Han jobber også med de fleste materialer. Grafiske trykk, maleri, tresnitt, støping i aluminium og bronse, glass, stein og tegninger. Tellnes er også utdannet billedhugger.