Rivingstruede hus blir lovlig

Jussekspert overprøver kommunestyret.

Spaniaavisen

Publisert 11. februar 2009 12:37

MIJAS

Jussprofessor i administrativ rett fra universitetet i Sevilla, Jésus Jordano, har foreslått at nesten alle de ulovlig bygde husene i Mijas burde få lovlig stempel på seg. Han mener at det bør undertegnes en avtale med Junta de Andalucía. Videre sier han at han bare kan se problemer knyttet til eiendommer som er bygget på arealer som er miljøbeskyttet. Det gjelder omtrent 300 eiendommer.

Professoren har videre uttalt at kommunen burde anstrenge seg for å finne ut hvem som har tjent penger på den ulovlige utbyggingen. Dessuten at man burde foreta en folketelling, slik man har gjort i Valle de Almanzora i Almería.

I løpet av et år har rundt 2000 huseiere i Mijas blitt fortalt at deres eiendom er ulovlig og at de må forberede seg på riving. Kommunen har bøtelagt eierne med 10 prosent av skjøteverdien hvis de har nektet riving.

Den nye rapporten gjør det klart at saken vil bli styrt utenom kommunen og løftet direkte til Junta de Andalucía, som har sin hånd over den siste delen av arbeidet med PGOU byplanen.