River seks ulovlige boliger etter 15 år med krangling

Nå er beslutningen endelig.

Spaniaavisen

Publisert 30. desember 2013 16:15

TABARCA

De seks boligene som eks-ordfører i Santa Pola, Pascual Orts, bestemte seg for å oppføre på den lille øya Tabarca i 1999, skal rives.

Eks-ordføreren fikk i første omgang grønt lys fra regionsmyndighetene til prosjektet for 15 år siden. Men staten reagerte, de mente at dette var ulovlig, og brakte saken inn for rettsvesenet.

Og den fikk medhold, først i høyesterett i Valencia som annulerte tillatelsen i 2003. Men saken stoppet ikke der. I 2009 bekreftet Spanias høyesterett at boligene ligger på offentlig eiendom, og må rives.

Vurderer du å leie bolig i Spania? Her har du noen muligheter

Regionsmyndighetene vendte ifølge Alicante-avisen Informacion det døve øret til, og ingenting skjedde. Høyesterett tok opp saken igjen i 2010, og i september samme år kom det pålegg til regionsmyndighetene om å ta affære. 

Men først nå skjer det noe. I november skrev regionsmyndighetene en kontrakt med et rivningsfirma og den 13. januar skal arbeidene starte.

På tross av at boligene kun er bebodd om sommeren, har myndighetene bedt om hjelp til utkastelsen. De har også bedt om at strøm, vann, gass og telefonforbindelser blir stengt til de seks boligene.