Risikerer at helsetilbud raseres

I tre uker er Øivind Moen på avlastning med sin slagrammede kone på sykehjemmet Vistamar i Villajoyosa - et sykehjem Trondheim kommune egentlig ikke vil ha.

Spaniaavisen

Publisert 20. mai 2010 08:33

VILLAJOYOSA

–  Både hun og jeg har virkelig nytte av et slikt opphold. I og med at jeg har totalomsorgen for henne hjemme, og steller henne hver dag, har også jeg av og til behov for avlastning. Jeg må lade opp batteriene. Det tar på for en pensjonist å ha aleneomsorgen, men både jeg og kona ønsker hun skal få bo hjemme. Her har vi det bare helt fantastisk. Både lokalene og personalet er helt opp, sier Øivind Moen og smiler tappert.

For han selv og ikke minst kona er et tre ukers opphold på Vistamar mer enn den beste medisinen. De stortrives etter bare noen dager i varmen – og på det flotte sykehjemmet.

Les også: Desperat etter å kvitte seg med sykehjem på Costa Blanca

– Opprinnelig var sykehjemmet tiltenkt kommunens pasienter som hadde og har behov for rehabilitering. Men 30. april 2009 endret bystyret vedtaket som ble gjort tidligere. Fra og med denne datoen skulle sykehjemmet åpnes opp for alle eldre. Uansett om de er syke, trenger rehabilitering eller er helt friske. Eneste krav er at pasientene betaler oppholdet selv, sier daglig leder Ingrid Hjelle til Vikingposten.

Les også: Slutter på Costa Blanca – begynner på Kanariøyene

Belegget fra Vistamar åpnet dørene 3. oktober og frem til i dag har vært heller dårlig. De har riktignok hatt perioder der man har vært opp til 20 brukere, men dette har kun vært noen ganske får uker.

Det flotte og topp moderne sykehjemmet, med en beliggenhet et hvert hotell på Costa Blanca misunner dem, har for tiden bare en minstebemanning etter en faktor i hjemmesykepleien i Trondheim.

Her kan du sjekke boliger til leie

– De få pasientene som har vært her siden vi åpnet har fått god oppfølging. Vi ansatte har hatt mer enn nok tid til å skjemme dem litt bort. Men det er til tider blitt lange dager for oss på jobb. Hva Trondheim velger å gjøre med oss skal jeg ikke blande meg bort i. Det er opp til politikerne. Men en ting er sikkert; Kommunen må forholde seg til kontrakten eller kjøpe seg ut av den, sier Hjelle.