Rev hus som var lovlig

Har bodd i garasje i halvannet år. Se video her.

Spaniaavisen

Publisert 26. april 2009 13:34

VERA

Spanske myndigheter beordret villaen til 600.000 euro revet. Etterpå fant de ut at det egentlig ikke skulle rives…

Len og Helen Prior etablerte sin pensjonisttilværelse i Spania for seks år siden. De er nå blitt de første ofrene for uryddig håndtering av byplanloven i Almería. I forrige uke fikk de medhold i retten om at huset deres var blitt revet ulovlig siden paret ikke var blitt informert om rivingen på offisielt vis.

Les også: Her rives den første strandbaren

Ekteparet Prior har de siste 15 månedene bodd i en garasje på eiendommen uten tilgang til verken strøm eller vann. De har nå klare planer om å kreve erstatning.

– Vi har kjempet for saken vår helt siden rivingen fant sted. Dette er en stor seier for oss. Vi har fremdeles ikke fått en centimo i erstatning, men nå står saken vår mye sterkere, sier Helen Prior.

Les også: 4462 ulovlige eiendommer i Andalucía

Paret, som allerede har brukt mer enn 250.000 kroner på bøter, krever nå kompensasjon og planlegger å saksøke justisdepartementet i Andalucía, som beordret rivingen av huset. Årsaken var at huset var bygget på vernet område.

Nedrivingen av huset til ekteparet Prior har sjokkert andre britiske beboere i Spania. Så mange som én million briter antas å eie eiendom her. Hundrevis av eiendommer kjøpt i god tro er i ettertid blitt erklært ulovlig langs 430 kilometer kystlinje langs Middelhavet, og er nå truet av riving.