Rev drømmeboligen til popkjendis

Vil kreve 18 millioner euro i erstatning.

Spaniaavisen

Publisert 23. mai 2009 15:00

IBIZA

Mannen bak Enigma og produsenten bak Sandras storslager "Maria Magdalena", Michel Cretu, måtte se sitt gigantiske herskapshus på Ibiza bli jevnet med jorden.

Kommunen ga Cretu tillatelse til å bygge et 3.150 kvadratmeter stort herskapshus og et 900 kvadratmeter stort studio på en tomt på toppen av et fjel i Corona de Sant Antoni. Uheldigvis for ham, var denne spesielle tomten beskyttet av en lov for vernede landområder på Baleraene.

Les også: Rev hus som var lovlig

Giganteiendommen er verdt 18 millioner kroner, nesten 160 millioner kroner, og musikeren vil saksøke myndighetene etter rivingen. For å bygge sitt eget private paradis, tegnet av Bernd Steber og Gunter Wagner, sprengte Cretu bort tre meter av toppen på fjellet på tomten, og bygget en arabiskinspirert festning, mer enn fire ganger større enn det som sto spesifisert i byggeplanen.

I 2003 utferdiget tidligere guvernør i den baleariske regjeringen, Jaume Matas (Partido Popular), en lov i forsøk på å hindre at festningen skulle rives, men høyesterett ble ikke overbevist.

Les også: Her rives den første strandbaren

For to måneder siden ble det fortgang i saken da borgermesteren i Sant Antoni varslet bøter inntil til rivingen kom i gang. Et selskap fra Navarra fikk rivingsoppdraget til en pris på 300.000 euro (2.640.000 kroner).

Advokaten til Cretu hevder nå at hans klient er offer for rasistisk forskjellsbehandling.

Husker du Cretu og kona Sandras største hit? Se videoen under.