Rema-Reitan hevder han ble hetset etter spansk boligkjøp

Klager på Dagbladets omtale av skattesak han er involvert i.

Spaniaavisen

Publisert 5. november 2011 19:21

MARBELLA

Rema-gründer Odd Reitan har klaget inn Dagbladet for Pressens faglige utvalg (PFU) etter avisens omtale av en spansk skattesak han er involvert i. Avisen skrev at Reitan er "Siktet for skattejuks", men Reitan hevder selv at det bare er selgeren og selgerens advokat som er under etterforskning, melder E24. no.

Saken har sin bakgrunn i en ferieeiendom Reitan kjøpte i Marbella i Spania i 2004. Eiendommen ble kjøpt av et spansk eiendomsselskap Reitan eier. Det Reitan reagerer sterkt på er bruken av begrepene «skattejuks» og «skattesnusk» og mener de stempler ham som en «skatteunndrager». Han skriver også at han ikke fikk imøtegå disse konkrete beskyldningene.

Les også: Skattekrav mot Reitan etter boligkjøp i Spania

Påstanden om at Reitan eier et selskap i et skatteparadis skal ha blitt gjenstand for debatt på sosiale medier som Twitter og Facebook. «Dette til stor skade for klager, og en hets det ble umulig å forsvare seg mot,» skriver Reitan ifølge E24.no.

Han understreker i klagen til PFU at han ikke har noe selskap i noe skatteparadis og at han alltid ha lagt vekt på å være en del av det norske samfunn, inkludert skattesystemet.

Her finner du litt mindre luksuriøse boliger i Spania

PS! Dagbladet sier saken er basert på opplysninger fra domstolene i Andalucia.