Rekordstor skoleåpning i Alfaz

Mandag formiddag startet 254 norske elever skoleåret i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 22. august 2011 10:05

ALFAZ DEL PI

Aldri tidligere har det vært så mange elever ved Den norske skole Costa Blanca. Skolens lokaler er så å si fulle. Tidligere har skolen hatt like over 200 elever. I år er det hele 254 elever fra barneskole til og med videregående linjer.

Av disse går cirka hundre ved videregående, og 154 på grunnskolen. I tillegg er det også 15 barn i barnehagen, og en venteliste som er like lang for å få plass blant de alle yngste ved skolen.

– Vi er veldig fornøyde! I løpet av mine 12 år som rektor her ved skolen har vi aldri tidligere hatt så mange elever. Jeg ble intervjuet av NRK Hordaland like før skoleslutt i juni, og da ble jeg spurt om hvorfor så mange har valgt å flytte til Spania i år. Jeg svarte at det er vel på grunn av godt og varmt vær, samt at vi har en god skole, sa rektor Knut Lithell i sin velkomsttale.

DnsCB har også fått en skikkelig oppussing av sine lokaler og uteområde i sommer. Vaktmesteren ved skolen har virkelig gjort en formidabel jobb ved skolen. Nå ligger alt klart for et nytt skoleår med mange nye elever og foreldre.