Rekordsøknad til norsk skole

Rektor Knut Lithell ved Den norske skole Costa Blanca opplever rekordsøknad til skolen i Alfaz.

Spaniaavisen

Publisert 17. mars 2011 10:11

COSTA BLANCA

– Vi har allerede 100 elever ved grunnskolen, og den videregående skolen fylles også opp. Helse- og sosiallinjen har kun 30 plasser, og jeg tror de så å si er belagt. Kanskje det er en eller to plasser ledig. I løpet av mine 12 år som rektor ved skolen har jeg aldri opplevd en så stor interesse for skoleplass så tidlig om våren. Da kan jeg ikke regne med de to første årene jeg jobbet her. Da hadde vi langt færre plasser, og ventelister fra nyttår, sier Knut Lithell til Vikingposten.

Les også: Hjelper Rojales-elever med yrkesvalget

Skolen i Alfaz er godkjent for rett i underkant av 300 elever. Men skolen setter selv et tak på 220 elever. Dette på grunn av at man skal ha det romslig og at både elever og lærere skal trives.

– Økningen fra samme tid i fjor er formidabel. Vi har nå mellom 30 og 40 flere elever enn i 2010. Og erfaringen viser at jo nærmere skolestart vi kommer, jo flere elever kommer med søknader. Det vil si at vi kommer til å få et behagelig problem utover sommeren, forteller Lithell.

Les også: Vil fronte viktige saker for nordmenn i Spania

– Hva skyldes denne økte interessen for skolen?
– Jeg tror at nordmenn har en stabil god økonomi og kan unne seg et eller flere år i Spania. Dessuten ser vi også at det blir flere og flere fastboende norske familier her i området. En del jobber her i Spania, mens en del jobber offshore eller i utenriksfart. Vi har en fin blanding, sier Lithell.

Også ved Den norske skole Rojales opplever man bra med søknader. Skolen i Quesada har i likhet med sine kolleger lengre nord stor interesse for skolen sin.

– Vi anbefaler elever som vil ha plass til høsten om å søke snart. Søknadene strømmer inn, men vi har fortsatt ledige plasser. Det vil også alltid være noe til og fra med de som søker. Det vil si at noen søker og bestiller plass, og så må de melde avbud i siste øyeblikk. Derfor har vi ingen søknadsfrist. Men man bør bestemme seg snart skal man være sikret plass fra høsten, sier Ove Østerlie ved DNSR.