Rekordmange nordmenn vil kjøpe bolig i Spania

Aldri før har så mange vært på utikk etter feriebolig.

Spaniaavisen

Publisert 7. august 2011 19:43

COSTA BLANCA

– Det er tydelig at det er mange som har en drøm om å skaffe seg bolig i utlandet, for i år er det 55.000 har konkrete planer om å skaffe seg fritidsbolig i løpet av de nærmeste tre årene. Det er det høyeste noen gang, sier Bjørn Erik Øye fra Prognosesenteret til DN.no.

På ett år har antall norske husstander som har konkrete planer om å kjøpe feriebolig i utlandet økt med 22 prosent. Basert på statistikken regner Øye med at 5000 husstander realiserer planene.

Når markedet nå tar seg opp igjen, er det Spania og Sverige som topper listen. Blant dem som har planer om kjøp av bolig i utlandet, ønsker 32 prosent å kjøpe seg en ”casa del sol” i Spania, mens 20 prosent vil gjerne ha en ”sommarstugo” i Sverige, skriver DN.

Ta en titt på disse boligene som er til salgs i vår boligportal

– Det er rundt 8.000-9.000 boliger for salg i markedet i utlandet. Av disse er det 2827 boliger til salgs i Spania. Det er absolutt kjøpers marked, fastslår Bjørn Erik Øye.

– Spania selger utrolig mye nå. Det kommer av at mange engelskmenn selger fordi pundet er lavt. Der selger vi fire til fem eiendommer hver uke. Det er her du får de billigste boligene, sier daglig leder og eiendomsmegler Agnar D. Carlsen i Norsk Megling.
 
–  På grunn av finanskrisen holdt folk seg rolige ett års tid, men markedet begynte å komme tilbake i 2010, og jeg regner med at det vil være tilbake for fullt igjen i år, sier han.