Rekordbesøk for Alhambra

Ikke alt går dårlig i Spania. I Granada opplever man rekordbesøk til Alhambra og Generalife.

Spaniaavisen

Publisert 9. januar 2014 14:01

GRANADA

Alhambra og Generalife hadde 2,3 millioner besøkende i 2013, og det ble en omsetning på rundt 27 millioner euro. Bare Alhambra hadde 3,24 millioner besøkende. Det er slik at for å besøke Alhambra og se alle attraksjoner i tillegg til Generalife må man løse billett, mens en minitur i Alhambra er gratis.

– Alhambra fortsetter som den viktigste turistattraksjonen i Granada og Andalucia og et av de mest etterspurte turiststedene i hele Spania, sier direktøren for Alhambra, María del Mar Villafranca.

Ringvirkningene er også hyggelige for Granada. Over 1,3 millioner hotellovernattinger er en av biefektene av turiststrømmen til Alhambra.

 I tillegg til å se historiske byggverk og parker, tilbyr Alhambra og Generalife et stort spekter av kulturelle aktiviteter. Også i resten av Granada finner man et rikt utvalg av utstillinger og kulturarrangement.

Alhambra og sommerpalasset Generalife ble i sin tid bygget av muslimske konger, og spanske kongene fortsatte etter at muslimene ble kastet ut av Spania i 1492.