Rekord i jubileumsåret for Reuma Sol

Aldri har Reuma Sol levert så gode resultater i sin tiårige historie som i 2010. Denne måneden kan de feire tiårsjubileum i visshet om at den negative trenden har snudd.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2010 08:47

ALFAZ

Etter å ha vært gjennom et par vanskelige år fremstår nå Reuma Sol igjen som et senter med god drift. I 2010 har de faktisk sitt beste driftsår noensinne. Et flott resultat i jubileumsåret.

– Ja, i år ser det bra ut. Vi har hatt en økning på 28 prosent i personsalget til våre helsereiser. I høst har vi hatt så fullt belegg at vi har måttet leie boliger utenfor området til og med. Dette skal vi feire når vi har tiårsjubileum i slutten av november. Da har vi flere konferanser og jubileumsfeiring, sier direktør Inger Kraver til Vikingposten.

Les også: Direktørskifte på Reuma Sol

Også styreleder for driftsselskapet til Reuma Sol, tidligere rådmann i Melhus i Trøndelag, Lars Erik Holmeide, er fornøyd om dagen. Han mener senteret i Alfaz har tatt de riktige grepene i de vanskelige årene de har vært gjennom.

– Styret er genuint opptatte av Reuma Sol, og vi følger godt opp det som skjer her nede i Alfaz. Reuma Sol er et selskap i beste velgående som Norsk Revmatikerforbund kommer til å være stolte av i mange år fremover, sier Lars Erik Holmeide.

Les også: Her møter Alfaz-elevene veggen – se video

Begge de to synes Reuma Sol har klart seg godt gjennom både økonomikrise og advarsler om ikke å reise utenlands på grunn av svineinfluensaen i fjor.

– Det var en utfordring når vi hadde inntektene våre i norske kroner og utgiftene i euro, og euroen ble rekordsterk i forhold til den norske krona. Men vi tok grep om driften, effektivisert den, og gjorde den faktisk bedre. Vi har gjort en kostnadsreduksjon ned til nivået vi hadde før 2007 – og i tillegg redusert staben med 25 prosent, forteller direktør Kraver.