Reiste til full sommer på Costa Blanca

Inntil 34 C flere steder i helgen.

Spaniaavisen

Publisert 10. mai 2012 07:47

COSTA BLANCA

Familien Holte/Haugland fra Sørlandet kom denne uken på ferie til Alfaz del Pi. Og med dem satte sommeren for alvor inn på kysten vår.

Nå er sommeren kommet for i år. Nå venter temperaturer på 33-34 grader i skyggen både i Rojales og i Murcia by denne helgen.

Familien Holte/Haugland har valgt å unne seg litt sol og sommer etter en heller trist og kald vinter og vår i Norge. De flyttet tilbake til Tregde på Sørlandet sommeren 2011 etter å ha bodd i Alfaz.

Sjekk langtidsværet for ditt spanske sted her

– Etter å ha bodd her i Alfaz i ett år skjønner jeg viktigheten av solen. Nå lengtet jeg faktisk tilbake. Jeg har ikke vært her nede på over ti måneder.
Men det er ikke bare jeg som synes dette er topp, ungene stortrives også her, sier Christel Holte til Vikingposten.

– Dette er mye gøyere enn i Norge. I hvert fall badingen, sier Hermod Holte Haugland (8), i det han stikker hodet opp av vannet i svømmebassenget.

– Nå må du også skrive at kona sutret seg til denne turen. Da jeg var på jobb i Nordsjøen for noen uker siden, skjønte jeg på stemmens hennes i telefonen at hun trengte en tur til Spania. Dessuten kunne jeg reise ned hit nå fordi det ble utsettelse på leveringen av takstolene til vår nye hytte på fjellet i Norge, sier Johnny Haugland og smiler lurt.

Les også: Spår varmere mai, juni og juli enn normalt

Vikingposten møtte familien tidligere i uken ved frokostbordet.  Alle var skjønt enige om at timingen for turen ikke kunne blitt bedre.

– Da vi reiste fra Tregde tidligere denne uken var det seks grader og regn i luften. Her i Spania har temperaturene ligget på godt over det vi kan få på en av sommerens beste dager i Norge. Vi hadde nok ikke regnet med at været skulle være så flott. Nå blir det en uke med soling, bading og besøk hos venner og familie, sier Christel Holte.

Da er det bare å gjøre som familien Holte/Haugland – finne frem solkrem, badetøy og trekke på stranden for et avkjølende bad.