Reiste tidlig for å unngå heten - så kom hetebølgen...

• Familien Paulsen Humborstad tar sine forholdsregler. • 38,4 grader i ettermiddag på varmeste sted i regionen.  

Spaniaavisen

Publisert 15. juni 2017 09:30

ORIHUELA COSTA

Hetebølgen har rammet store deler av Spania, Valencia-regionen slipper ikke unna. Nå i ettermidag er det målt 38,4 grader i Utiel (Valencia), 37,7 grader i Ademuz (Valencia), 36,9 grader i Villena (Alicante) og 36,6 grader i Alcoi (Alicante).

Meteorologene har advart mot varmen. Med slike temperaturer er det best å holde seg innendørs eller i nærheten av sjø. Familien Paulsen Humborstad har funnet seg til rette ved strandkanten på Cala Estaca i Playa Flamenca, men ingen av dem var klare over at det er meldt ekstremvarme fremover.

Sett denne? Badevideoen hvor alt går galt

– Jeg reiste ned hit med min mor på søndag for å besøke min søster, Randi, som har ferieleilighet i nærheten. Vi visste ikke at det skulle bli så varmt, men jeg synes det er veldig god temperatur nå da. Det er ikke så varmt enda, sier Andreas Paulsen.

Hun synes temperaturer på over 30-tallet i skyggen er i meste laget.

– Det er litt mye. Vi reiste tidlig i år fordi vi har med små barn, og da vil vi unngå den verste varmen som er på sommeren, forteller Randi Humborstad.

UV-indeksen er nå på sitt nest høyeste, så det er viktig å passe på i sola. Bruk klær, solhatt og solbriller, og smør deg ofte med en solkrem med høy faktor. Sikker solingstid på Middelhavskysten er fra 15 til 30 minutter.

– Vi var ikke klar over hvor sterk solen er akkurat nå, men vi begynte å merke det på kroppen etter et par dager. Jeg har smurt inn barna med solfaktor 50 og kjøpt T-skjorter for å beskytte dem mot sola. For å kjøle oss ned drikker vi mye vann og bader, forteller Randi Humborstad.

Det er den første dagen familien er på stranda, så de har ikke rukket å teste badevannet i sjøen enda.
– Vi har basseng, så vi har tilbragt mye tid der. Vi skal være her i tre og en halv uke. Da blir det nok tid til bading i sjøen også, sier Humborstad.