Reiser fra Alta til Alfaz for å ta mesterbrevet

Odd Rune Hansen på skolebenken 5000 kilometer hjemmefra.

Spaniaavisen

Publisert 10. mars 2011 08:54

ALFAZ

Sommeren 2009 satt Odd Rune Hansen (50) foran PCen hjemme i Alta for å sjekke hvordan skolen sønnen (17) skulle gå ett år på i Spania så ut. Inne på skolens hjemmeside fant han en link der de reklamerte for mesterbrevfagstudiet på samme skole.

Der og da bestemte han seg for å ta den lange reisen for å sette seg på skolebenken. 5000 kilometer er en solid skolevei. Det er nesten like langt å fly fra Oslo til Alicante, som det er fra Alta til Oslo.

Nå finner du nye boliger i vår boligportal

– Etter 15 år som tømrer med eget firma følte jeg tiden var inne for å ta mesterbrevpapirene. Frem til 2010 hadde jeg rett og slett ikke tid til dette studiet. Jeg drev eget byggfirma, gjesthus og holdt på med en del innen underholdningsbransjen. Når jeg oppdaget at jeg kunne ta mesterbrevet på heltid i seks måneder fordelt over to år, var jeg ikke i tvil. Jeg meldte meg på og reiste nedover i januar 2010. Del 1 av studiet ble gjort unna innen utgangen av mars, og jeg kunne dra hjem med toppkarakterer. Del 2, og de siste tre månedene, tar jeg nå i år. Fra januar til og med mars. Når jeg kommer hjem til Alta rundt 1. april er jeg ferdig med skolen og kan kalle meg mester innen byggfaget, sier en stolt og fornøyd Odd Rune Hansen.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

– Vi lærer utrolig mye angående det å drive eget firma. Vi har et stort pensum og mange oppgaver som skal levers inn. Egentlig vanvittig mye jobb. Lærerne krever mye av oss. Jeg har ikke hatt tid til å bade eller sole meg engang! Det eneste jeg unner meg utenom skolearbeidet er trening og turer i den flotte naturen her nede, forteller Hansen.

Den blide finnmarkingen koser seg på Costa Blanca. De første tre månedene av skolen, vinteren 2010, bodde han sammen med sin eldste sønn. I år bor han sammen med moren! Hun har bodd 12 år i Alfaz. Selv om flybilletten fra Alta til Alicante koster litt, bor han gratis på gutterommet…

Les også: Rekordoppslutning for studium i Alfaz

– Min mor bor like ved skolen her. Jeg kan ikke ha det bedre. Eneste jeg savner fra Alta er resten av familien. Kona og mine to sønner. De er hjemme og driver gjestehuset. Ja, så må jeg ikke glemme de fem flotte arbeiderne jeg har ansatt i byggfirmaet. Uten både familiens og arbeidernes enorme innsats, kunne jeg ikke sittet på skolebenken og hatt hodet helt fritt for annet enn pensum. Det eneste jeg følger nøye med på hjemme i Alta er værmeldingene. Når det meldes snø og styggvær hjemme, koser jeg meg her i Spania. Klimaet på Costa Blanca om vinteren er akkurat lik en gjennomsnittelig sommerdag i Finnmark, sier Hansen og ler.