Reisebyrå tappet Halvors konto for 76.000 kroner

Halvor Teigland (81) er bare en av mange skandinaver som trolig er blitt lurt av et reisebyrå i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 1. mai 2014 10:44

TORREVIEJA

Reisebyrået Stop Travel, som ligger i det skandinaviske senteret Gallerian i Torrevieja, har tappet Halvor Teigland sin norske konto for 76.000 kroner. Innehaver og eier Raquel Gonzalez påstår det hele skyldes en feil med bankterminalen i butikken.

For Teigland startet marerittet med reisebyrået før jul. Han betalte med sitt visakort for en reise som skulle koste 390 euro. Denne reisen ble avlyst og pengene for turen tilbakebetalt. Det var først i januar når Teigland fikk utskrift fra Harstad Sparebank at han oppdaget at det var trukket ytterligere to beløp kontoen. Et uttak på 32.000 kroner og et uttak på 28.000 kroner den 5. desember 2013.

Leiebil i Spania får du rimelig her – prisgaranti – gratis norsk servicetelefon

– Jeg fikk både hakeslepp og sjokk. Jeg har vel aldri hørt om at noen har tatt ut slike summer per enkelt uttak. Jeg er belastet på min konto av Stop Travel, det står svart på hvitt på bankutskriften min, forteller Halvor Teigland til Vikingposten.

–  Jeg kontaktet reisebyrået ved Raquel Gonzalez hvor hun beklaget og innrømmet at en feil var gjort. Hun lovte at pengene skulle tilbakebetales, men før jeg fikk sperret kontoen hadde hun jammen gjort et nytt uttak på 16.000 kroner den 16. januar 2014. Jeg tok på ny kontakt og jeg ble igjen lovet at pengene skulle betales tilbake til min spanske bank. Jeg har kvittering på at to overførsler ble iverksatt, men begge ble stoppet da det ikke var dekning på reisebyråets konto. Av totalt 9140 euro har Raquel Gonzalez betalt tilbake 3590 euro, den siste overføringen er datert 22. mars.

Raquel Gonzalez hevder hun ikke er ansvarlig for uttakene, men skylder på en feil på betalingsterminalen i butikken.

Les også: Jubilérer med ny 17. mai-vri i Torrevieja

– Jeg vet ikke hvem som har foretatt overføringen av pengene, og det er bare jeg som jobber her. Det må være en feil på terminalen min, derfor er den nå også sperret og ikke i bruk. Jeg har bedt min bank sjekke hva som er skjedd, sier Raquel Gonzalez.

–Jeg overførte de resterende 4000 euroene jeg skylder til Halvor Teigland mandag. Da var det helligdag her i Torrevieja, derfor vil nok overføringen ta noen dager, fortalte Raquel Gonzalez da Vikingposten tok med Teigland til Stop Travel for å få noen svar.

Teigland har på sin side mistet all tillit til Gonzalez og reisebyrået hennes.

– Jeg har utskrift fra banken min idag (onsdag) hvor ingen penger er betalt inn. Jeg har mistet tålmodigheten og vil nå anmelde dette til politiet. Raquel Gonzalez har fått lang tid på å ordne opp i dette, men jeg tror nok dessverre alt er løgn og bedrag. Jeg vil nødig anmelde, men det dreier seg om alt for mye penger til å la dette passere uten å foreta seg noe, sier Teigland.

Da Vikingposten ba Stop Travel om å vise overføringen som skulle vært utført via nettbanken mandag, var det umulig – til tross for at den ville vises på kontoen til reisebyrået.

– Jeg har ikke koden til nettbanken med meg og jeg kan ikke låse butikken for å hente kodebrikken, var forklaringen til Gonzalez.

Raquel Gonzalez varsler samtidig at hun vil motanmelde Halvor Teigland samt politianmelde Vikingposten om saken blir omtalt i avisen. Gonzalez ville heller ikke la seg avbilde sammen med Halvor Teigland i butikken tirsdag.

Trenger du håndverker, tannlege eller tolk? I vår bransjeguide finner du telefonnumre til hjelpen

Hos Gallerian får Vikingposten opplyst at Stop Travel ikke har betalt husleie siden de flyttet inn for 14 måneder siden. Ifølge senterleder Hassan Mirzakhan har senterledelsen forsøkt å få kastet ut reisebyrået, men innehaveren skal ha nektet å skrive under på den rettslige kjennelsen som foreligger.

Senteret advarer nå sine kunder mot å benytte seg av Stop Travel sine tjenester.