Regnvær forårsaker ny myggplage i Torrevieja

Her er det verst.

Spaniaavisen

Publisert 9. oktober 2014 17:44

TORREVIEJA

Styrtregn med påfølgende varme med temperaturer opp mot 30 grader er ensbetydende med mygg i Saltbyen.

Ifølge Informacion kommer det inn klager fra beboere i blant annet Los Balcones, Torreta Florida, Torreta III og El Limonar. Men også folk som oppsøker grøntområder i sentrum klager på den økte myggplagen.

Helsemyndighetene i byen sier imidlertid at de ikke har større pågang av pasienter som er plaget av myggen enn normalt. – På helsesentrene og akuttmottaket er pågången som i tidligere år, forsikrer helsemyndighetene i Torrevieja.

På den annen side har det kommunale selskapet som skal bekjempe myggplagen, Compañía de Tratamientos de Levante (CTL), utarbeidet en strategi for å angripe plagen hver gang det regner. 

Skal du på tur i Spania og trenger hotell eller leilighet? Det kan du booke her

På de to siste ukene har det falt mer enn 100 liter regn per kvadratmeter i Saltbyen, det er mer enn det dobbelte av hva som har kommet resten av året.

For å sprøytebehandle yngleområdene for mygg må man vente til regnværet er over. Arbeidet startet derfor i slutten av forrige uke. 

Det blir nå daglig sprøytet i de utsatte områdene rund Torrevieja-lagunen, som omfatter hele den sydlige delen fra sykehuset til Los Balcones og Lago Sol, boligområdet ved sykkel- og gangveien Via Verde opp til El Limonar og fra lagunen ned mot Acequión. I tillegg sprøytes det i byens parker.

Fra kommunen understrekes det at CTL ikke får sprøyte på søndager og helligdager, og at de ikke får bruke sprøytemidler som skader miljøet.