Arkivet

Regjeringens støtte gir håp for Norwegian


COSTA BLANCA

Norwegian er svært tilfreds med regjeringens beslutning om å medvirke til selskapets innhenting av ny kapital, med gitte betingelser. Dette øker mulighetene betydelig for at Norwegian kommer gjennom krisen og kan fortsette å være en viktig aktør i norsk luftfart.

– På vegne av alle oss i Norwegian ønsker jeg å rette en stor takk til regjeringen. Norwegian står i en svært krevende situasjon som følge av pandemien. En medvirkning fra staten øker sjansen betydelig for at vi lykkes med å hente inn ny kapital og komme gjennom rekonstruksjonsprosessen. Vi har fremdeles en stor jobb foran oss, men støtten fra regjeringen tar vi til inntekt for at vi er på riktig kurs, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram.

Selskapet har gått inn i en irsk reorganiseringsprosess og rekonstruksjonsforhandlinger i Norge. Planen er å ha rundt 50 fly i drift i 2021 og å gradvis øke til omtrent 70 fly i 2022, avhengig av etterspørsel og reiserestriksjoner.

En medvirkning fra regjeringen bidrar til å sikre arbeidsplasser i Norge og en sunn konkurranse i luftfarten, mener Norwegian-sjefen.

Les mer om:

Reise