HELSE OG FORBRUKER

Regionsmyndighetene varsler skattekutt og nye fradrag

Flere positive tiltak for innbyggerne i Valencia-regionen.


VALENCIA

Presidenten for Valencia-regionen Ximo Puig varsler en rekke tiltak som kommer innbyggerne i Valencia-regionen til gode nå som prisene har eksplodert.

Tiltakene inkluderer blant annet skattefradraget på 100 euro for boliglån, nye togspor mellom Torrevieja, Orihuela og El Altet og gratis offentlig transport for innbyggere under 30 år.

I skattesaker vil det være et fradrag på 100 euro for boliglån for de med inntekt under 30.000 euro, beløpet som er fritatt fra beskatning for alle innbyggere vil økes med 10 prosent, en regional personskattesats vil bli opprettet tilpasset til inflasjonen og alle skattefradrag og rabatter økes med 10 prosent (boligutleie, storfamilie eller enslig forsørger, familieforlik, og barnehage og skole for barn under tre år).

Innen landbruk og miljø blir det lovet økt støtte til bønder og til vedlikehold av skog og brannforebygging. En nødanalyse- og etterretningsenhet skal opprettes, de 45 skogbrannbilene skal fornyes og antall helikopterenheter økes fra syv til ti, samt at det skal opprettes en luftovervåkingstjeneste.

Når det gjelder innovasjon og kunnskap, skal det blant annet satses på etablering av el Centro Nacional de Inteligencia Turística i Benidorm.

Ximo Puig har også kunngjort eksepsjonelle tiltak for å redusere ventelistene og mulighet for å forlenge pensjonsalderen for helsearbeidere opp til 67 år.

Andre av hans økonomiske kunngjøringer er at finansinstituttet Institut Valencià de Finances (IVF) denne måneden vil begynne å mobilisere 180 millioner euro i ytelser til selskaper i forbindelse med at datterselskapet til det multinasjonale selskapet Hitachi Global Logic vil flytte sine krigsrammede ansatte fra Ukraina til et nytt programvareutviklingssenter som skal åpne i Valencia by.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.