Reduserer eiendomsskatt ved installasjon av solcellepanel

Noen euro å spare.

ALFAZ DEL PI

Bystyret i Alfaz del Pi kommune (Alicante) kommer til å minske eiendomsskatten IBI med 25 prosent i seks år til de som installerer systemer for bruk av solenergi i hjemmene sine.

Tiltaket er vedtatt med sikte på å fremme installasjon av solcellepaneler og derav mer bærekraftig og moderne energi - som er et av klimamålene til kommunen relatert til Agenda 2030 (FNs bærekraftmål). 

De boligene som oppfyller følgende krav vil være kvalifisert for IBI skattebetalingsrabatter: installasjon med godkjente solpaneler, termisk og elektrisk utnyttelsesanlegg og at installasjonen ikke er forskriftspliktig. 

Angående nødvendig dokumentasjon trengs en kopi av den obligatoriske kommunale planlisensen, sertifikat for ferdigstillelse av installasjonsarbeid signert av en kompetent tekniker med offentlig godkjent utdannelse, rapport fra kommunekontoret for arkitektur som bekrefter at nevnte installasjon er godkjent.

– Dette tiltaket anser vi som viktig for å utvide bruken av fornybar energi i hjemmene i Alfaz, sier byråd José Plaza og hentydet tydelig til energieffektivitet. 

Plaza understreker at rabatten på 25 prosent av eiendomsskatteavgiften vil bli brukt i løpet av de seks årene etter datoen for ferdigstillelse av installasjonen av brukssystemene. 

Interesserte må sende søknaden til Alfaz del Pi kommune.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.