Reddet ektepar ut under Torrevieja-brann

Marokkaner ble brannhelt.

Spaniaavisen

Publisert 7. april 2009 14:50

TORREVIEJA

En marrokansk mann satte eget liv i fare for å redde et britisk pensjonistektepar i Torrevieja før helgen. Det hele kunne endt i en tragedie hadde det ikke vært for rask og handlekraftig reaksjon fra Fouad Ayazhe (26).

Det var på kjøkkenet til det britiske ekteparet som bor i calle La Paz, at brannen startet. Fouad Ayazhe som bor i naboleiligheten sammen med sin kone og tre barn, oppdaget røyklukt ved ni-tiden på kvelden.

Les også: Alvorlig røykskadet etter Torrevieja-brann

Etter å ha brakt sin egen familie i sikkerhet, varslet han naboene. Han ble bekymret da han ikke fikk kontakt med ekteparet som bor i leiligheten brannen startet. Etter å ha banket på døren uten resultat, besluttet han å sparke inn døren.

Inne i leiligheten fant han fruen som var svimmel og desorientert. Han fikk bragt henne i sikkerhet, og entret leiligheten ennå en gang. Der fant han, etter å ha letet i den røykfylte boligen, den britiske pensjonisten på gulvet.

Les også: Her er årets konfirmanter i Torrevieja

–Vi trodde han var død, men det viste seg at han var besvimt, sa han etter redningen.
Etter å ha fått bragt mannen i sikkerhet tok Fouad nok en tur inn i leiligheten for å få ut tre gassflasker som sto igjen i boligen.

Brannvesenet kom til stedet kort tid etter og fikk kontroll over brannen.