Realiserte gammel drøm - så kom corona-pandemien...

Timingen kunne vært bedre for Sofia Westling.

COSTA BLANCA

Etter flere tiår på leit oppfylte svenske Sofia Westling (59) sin drøm og kjøpte hus i Spania og Crevillente i februar 2020. Etter mye oppussing og tilbakeslag på grunn av pandemien står endelig «Casa Sofia» klar med seks soverom og tilhørende bad.

Etter et samlivsbrudd var Sofia Westling klar for å ta skrittet fullt ut og følge sin egen drøm: et stort hus som hun kunne drive som «Bed & Breakfast».

– Jeg jobbet på et «Bed & Breakfast» på Guernsey på kanaløyene i 1988. Der ble drømmen om et eget «B&B» født. Så var jeg i Alicante med min tidligere jobb i januar 2020 og googlet da hus til salgs. Dette her i Crevillente var et av tre jeg fant interessante. Etter en befaring, hvor jeg så det måtte mye oppussing til, slo jeg til i februar 2021. Altså rett før hele verden stengte ned på grunn av coronapandemien. Det var absolutt ikke i planene med en pandemi da jeg skrev under kontrakten og bestilte entreprenører til å gjøre oppussingsjobben, forteller Westling. Prosjektet har tatt mye lengre tid enn hun hadde planlagt og kostet mer enn budsjettert.

Westling har en fortid som sanger og har jobbet flere år som showartist for Ving på deres Sunwing-hoteller i både Spania og Hellas.

Så endelig i juli 2021 kunne hun åpne «Casa Sofia» og ta imot de første spanske gjestene.

– Jeg hadde noe besøk i fjor sommer. Først da i juli, senere i august ble det faktisk fullbooket en periode. Jeg tror det blant annet skyldes at kjæledyr er velkomne. Det var i alle fall fullt på alle rom og alle hadde de med seg hund, sier Sofia Westling og ler før hun blir alvorlig. 
– Men så ble alt helt dødt og stille. Igjen satte pandemien kjepper i hjulene og nå har det vært stille siden jul.

Sofia Westling har renovert nesten hele huset, med nytt kjøkken...

Nå håper hun også skandinavene vil finne veien til hennes «B&B»-drøm, som ligger helt på toppen over Crevillente, rundt 40 minutters kjøretur fra Torrevieja.

– Jeg har foreløpig ikke hatt en eneste svenske eller nordmann som gjester her. Det har vært spanjoler og mange fra mellom-Europa, som nederlendere, belgiere og også noen italienere.

[annonse]
...og seks rom. Alle rommene har tilhørende bad.

Westling mener «Casa Sofia» vil dekke et behov for overnatting med frokost for mange forskjellige grupper.

– Her er det faktisk utallige muligheter. Det er flott et sykkel- og turterreng, kort vei til flere golfbaner og det kan for eksempel være midt i blinken for noen som vil på for eksempel en jentetur. Det er også gode muligheter for å bli inspirert til å få frem flere av sine kunstneriske sider. Her er det en flott natur med mange flotte motiver man kan få ned på et lerret med en pensel. Ellers er både yoga og matlaging noe man kan holde på med her. Eller du kanskje søker ro for å skrive en bok, avslutter Sofia Westling.

To av rommene har tilgang til stor terrasse. Her er Sofia sammen med sin «samboer» Ossi.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.