Realiserer drømmen sin i Albir

Sykepleier Bente Rasmussen (52) gjør som datter og hudpleier Maria Rasmussen (20) – hun starter egen bedrift.

Spaniaavisen

Publisert 20. oktober 2011 05:58

ALBIR

Etter å ha jobbet for andre hele livet blir nå Bente Rasmussen sin egen sjef. Inspirert av datteren Maria, som startet egen hudpleiesalong i Alfas i fjor høst. Sykepleier Bente Rasmussen er offentlig godkjent sykepleier både i Spania og Norge, og tilbyr nå sine tjenester på privatmarkedet.

– Jeg har startet Fysiakos Omsorgstjenester. Jeg ser et økende behov for tjenester i hjemmene til nordmenn i Spania. Dette kan være både hos fastboende og pensjonister på langtidsferie. Tryggheten å kunne være i Spania selv om man trenger hjelp er viktig. Mange med helseproblemer gruer seg til et slikt opphold. Nå tilbyr vi alt fra hjemmesykepleie, hjemmehjelp, følge til lege/tannlege, handleoppdrag til bringing av mat hvis det er behov. Absolutt alle kan få hjelp hos oss, forteller Bente Rasmussen til Vikingposten.

Trenger du hjelp? Sjekk ut vår bransjeguide

Hun har allerede ansatt to fagarbeidere i firmaet. Begge har lang erfaring fra jobber i Spania, noe også sjefen og sykepleieren selv har.

– Jeg har jobbet i åtte år som sykepleier på Betanien. I tillegg var jeg et par måneder innom på Reuma Sol og nå for tiden har jeg en halv stilling på Solgården i tillegg til eget firma. Før jeg kom til Spania har jeg jobbet lenge innenfor kommunehelsetjenesten i Norge, og vært lærer for sykepleierutdanningen ved Universitetet i Stavanger, sier Rasmussen, og viser med dette at erfaringen er det absolutt ikke noe i veien med.

Ideen til eget firma innenfor hjemmetjenester fikk Bente for tre år siden da hun tok på seg et oppdrag ved siden av sin ordinære jobb ved Betanien.

Hele denne saken kan du lese i siste utgave av Vikingposten. Den kan lastes ned gratis her fra klokken 15.00