Arkivet

Ras-ofre slapp karantenehotell


TORREVIEJA/KJELLER

Planen var at ekteparet skulle reise tilbake til Norge i april, men på grunn av frykten for å måtte bo ti dager på karantene-hotell reiste de ikke før 13. mai.

– Jeg gruet meg veldig for hva som ventet oss på Gardermoen. Vi har leid en leilighet på Kjeller fra 1. mars og det ville være meningsløst da å måtte bo 20 minutter unna på hotell. Vi var også begge fullvaksinerte før vi reiste fra Spania, forteller Vivi Anne Witsø på telefon fra Kjeller.

Hun fortsetter: – For det første gruet jeg meg til å reise og var både spent og engstelig. Samtidig var ikke forberedt på at flyet vi kom med fløy rett over ras-området hvor huset vårt lå. Vi så rett ned i gropa og det store sorte hullet veldig godt under innflygningen. Det gjorde et sterkt innrykk på oss begge. Når vi landet ble vi så guidet i lange køer til der vi skulle fremlegge vår begrunnelse for å slippe karantene-hotell. Heldigvis var politimannen vi forklarte oss til veldig forståelsesfull. Etter en kjapp sjekk om at vi snakket sant, sa han vi kunne gå ned trappen, hente bagasjen vår og reise til leiligheten vår for å ta karantenetiden der. Han ønsket også lykke til. Da slapp en stor bør fra skuldrene mine.

Etter litt frem og tilbake har ekteparet bestemt seg for å flytte tilbake til Gjerdrum.

– Jeg sa vel jeg ikke skulle eller ville flytte tilbake, men vi liker oss godt i Gjerdrum etter mange år der. Og når vi så fant en leilighet som ligger på fast grunn bestemte vi oss for fortsatt bo i Gjerdrum, sier Vivi Anne. Vi har med oss to firbente som må ut på tur og der har vi turområdet rett utenfor døren.

Etter hjemreisen til Norge har ekteparet lagt bak seg karantenetiden med to negative tester og fått kjøpt inn en del nødvendigheter til sin nye leilighet.

– Det er mange ting vi må kjøpe inn på nytt, vi mistet jo alt vi eide i raset. Den nye leiligheten kan vi flytte rett inn i, men mangler møbler. Heldigvis fortalte datteren vår at det er mange ukers ventetid på å få levert møbler nå i sommer. Da snudde vi oss kjapt rundt og har fått handlet inn salong og som kommer omtrent samtidig som vi flytter, 1. september.

Les mer om:

Nyheter