Ranet av falsk politi

Robbet for 1200 euro midt på lyse dagen.

Spaniaavisen

Publisert 11. januar 2009 22:23

Se opp for falsk politi! En 55-årig amerikaner ble nylig fralurt 1200 euro på motorveien, fra to menn utkledd som politi. Tyvene viftet med et ID-kort da de kjørte opp på siden av mannen på motorveien A92. Sjåføren ble deretter vinket inn til siden. Etter å ha mottatt pengene, raste tyvene av gårde i en mørk grønn BMW.

Den amerikanske mannen tror han ble utpekt som offer fordi han kjørte med utenlandske skilter, og kjørte sakte fordi bilen var fullastet.

Les også: Ringte politiet og ba om å bli arrestert

–  Jeg tenkte at det var en slags immigrasjons-sjekk. Derfor valgte jeg å stoppe. Da jeg spurte om å få se ID-kortene, snakket de ikke engelsk. De var også i sivil. Jeg trodde at det var sivilt politi. De spurte hvor vi kom fra, og hvor vi skulle.Til slutt ble vi spurt om hvor mye kontanter vi hadde med oss. Jeg overrakte 1200 euro. Etter litt diskusjon de to “politmennene” mellom, begynte den ene å gå sakte tilbake til BMW-en. Det begynte å ringe noen bjeller, men det var for sent. De stakk av gårde. På dette stedet var det tre mulige avkjørsler fra motorveien. Jeg tror ikke det var tilfeldig at de stoppet oss akkurat her, sier amerikaneren.

Les også: Falsk tannlege hadde tre klinikker

En talsmann fra Guardia Civil i Garrucha har følgende råd til bilister:
– En politimann vil alltid ha en gul jakke på når han kommer ut av bilen på en motorvei, siden det er ulovlig å ikke bruke jakke. Han vil også vise fram ID-kortet når noen spør om det. Hvis noen får mistanke om at noe er galt, hold døren lukket, ring 112 og få bekreftet at bilnummeret på politibilen stemmer. Dette vil avgjøre om du har med virkelige politifolk å gjøre.