Ranet av falsk politi på motorveien

I bilen på vei til en etterlengtet ferie på Costa Blanca, ble Laila og Magne Stenberg ranet av falsk politi. De ble frastjålet 3100 euro.

Terje Aspdahl

Publisert 24. juni 2010 09:00

TORREVIEJA

Etter å ha passert bomstasjonen i Barcelona på søndag ettermiddag, ble de tvunget av veien.

– Etter vi hadde betalt bompenger og kjørt kun meter, kom det opp en grønn Audi A8 på siden av oss. De presset oss til å stoppe, samtidig viste de oss politilegitimasjon gjennom vinduet. Vi bare måtte stoppe, forklarer Magne Stenberg.

Les også: Norsk par gasset og rundstjålet mens de sov

Familien Stenberg har hatt ferieleilighet på Playa Flamenca i urbanisasjonen Miraflores i seks år. De har aldri opplevd noe lignede tidligere.

– Vi er klar over at dette har skjedd med andre, men da er det noe vi bare har lest om. Det er blitt sagt man har et punktert dekk eller lignende, og så må man stoppe på nærmeste rasteplass. Ikke alle har utgitt seg for å være politi. Vi snakket til og med om at vi måtte være forsiktige før vi dro, sier Laila Stenberg til Vikingposten.

Les også: Motorveibande sto bak 150 ran

– Vi ble fullstendig tatt på senga. Mannen, som hoppet ut av bilen, hadde noe som lignet på en politiuniform, samt en slags politicaps. Han snakket om falske penger og narkotika. Han rotet rundt i veskene våre, tok ut pengene og luktet på dem. De luktet av hasj og var falske sa han, forteller Laila.

Familien hadde både norske kroner og annen utenlandsk valuta med seg. Men den falske politimannen viste kun interesse for euro.
– Det tok litt tid før jeg følte noe var galt. Men da han viste bare interesse for euroene, og ikke de 10.000 norske kronene som lå like ved, ropte jeg varsko. Da rasket den falske politimannen med seg våre 3100 euro, sa takk, og hoppet inn i bilen og forsvant, sier Magne.

 Ekteparet har med seg datteren og barnebarnet til Spania. De ble skremt av opplevelsen.

Hele saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du gratis laste ned her fra klokken 15.00