Etter hundrevis av innsendte forslag var det Ragnhild Jespersen og Ottmar Brun som kom nærmest den riktige vekta og kunne ta med seg skinka fra slakter Rios hjem.
HELSE OG FORBRUKER

Ragnhild vant årets juleskinke

Ragnhild Jespersen var en soleklar vinner av årets juleskinke fra slakter Rios. Hun var bare 0,001 gram unna riktig vekt.


TORREVIEJA/ALBIR

Ragnhild Jespersen og Ottmar Brun møtte glade opp hos slakter Rios på industriområdet Casa Grande i Torrevieja tirsdag ettermiddag.

Årets skinke veide 7,565 kilogram, mens Jespersen tippet 7,564 kg.

– Vi har vært med å tippe vekten på juleskinke helt tilbake til da Vikingposten startet opp med konkurransen, og vi har aldri vært i nærheten av riktig vekt, men nå endelig, sier Ragnhild Jespersen til Vikingposten og ler.

– Jeg lå faktisk våken i natt og lurte på hvordan jeg skal få med meg skinken til Norge. Men i dag fikk jeg beskjed om at de kan dele og vakumpakke den, da løste det seg.

Ragnhild Jespersen og Ottmar Brun tilbringer høsten og julen i Torrevieja og når de er i Norge er det Ragnhild sitt hjemsted i Bergen og Ottmar sitt hjemsted Vesterålen som blir avlagt besøk.

– Det har blitt mange julefeiringer her i Torrevieja og det stortrives vi med. Vi går som vanlig i kirken for å få med oss julegudstjenesten og så blir det å feire på tomannshånd med god mat og Sølvguttene på TV, da kommer julefølelsen, sier Ottamar Brun med et smil.

Paret har planlagt en snarvisitt til Norge i midten av januar.

– Mange av våre venner har reist hjem for julen så det blir noen stille uker nå før vi reiser en kort tur oppover i neste måned. Men vi kommer snart tilbake for å være med på minigolf, sykkel- og fjellgruppen og også bridge, avslutter Ragnhild Jespersen.

I Albir var det Magny og Odd Vestersjø som vant trøstepremie i form av en flaske rødvin.

– Vi har tatt med pinnekjøtt fra Norge, så med en flaske vin til kan jo julen bare komme, sier Odd Vestersjø og ler.

Ekteparet Vestersjø fra Sogndal har også deltatt i den uhøytidelige julekonkurransen i mange år.

– Vekten har vi tippet gjennom flere år og vi har faktisk vunnet en flaske vin tidligere, men det er lenge siden nå, sier Odd Vestersjø.

– Vi reiser hjem i slutten av februar og da har vi vært her de tre månedene som vi pleier. Og takk så mye, vi synes konkurransen er et hyggelig innslag i julen, avslutter Odd Vestersjø.

Ekteparet Jorun og Aas Roger i Torrevieja fikk også med seg en trøstepremie fra årets tippekonkurranse.

– Vi tar turen til kirken julaften, så blir det god mat og drikke hjemme, nå blir det en god vin også, sier ekteparet fornøyd.

– Vi har tippet på skinkevekta i sikkert 10 år og det er første gangen vi har vunnet en premie. Nå ønsker vi alle en riktig god jul, avslutter Aas Roger.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.