R.E.M. klar for Murcia

De amerikanske rockerne i R.E.M. skal holde konsert i Murcia.

Spaniaavisen

Publisert 8. september 2008 08:52

MURCIA

30. september klokken 22.00 går Michael Stipe & Co på scenen i Plaza de Toros de Murcia. R.E.M. startet sin europaturné i Bergen i april. I august var de tilbake i Norge i Oslo – til terningkast fem.

– R.E.M. er over middagshøyden, men håndterer alderdommen stilfullt. De har blitt collegerockens Rolling Stones, og har nådd stadiet sistnevnte befant seg på rundt «Steel Wheels» (1989), altså med en ny plate som ikke gjør skam på navnet, og som gir dem et godt alibi for å reise rundt og leve på et frodig arsenal av klassikere, skrev VGs anmelder.

Og videre:

– Selv om deres første ti leveår alltid vil stå som deres beste, er en R.E.M.-konsert i 2008 også en påminnelse om at de har gull å plukke av fra de siste 15 årene også: «Electrolite», «The Great Beyond» og «Let Me In» sitter alle som skudd. Ljomende stadionklassikere som «The One I Love», «Ignoreland» og «Turn You Inside Out» utmerker seg også.

R.E.M. har gitt ut 14 studioalbum og reiser nå Europa rundt for å promovere årets utgivelse, «Accelerate». Etter konserten i Murcia, hvor bandet We are the Scientists er oppvarmere, skal amerikanerne innom Madrid 1. oktober.

Se videoen av en av R.E.M.`s mest kjente låter «Losing My Religion» under.