Prøver nytt konsept innen spanskkurs

25. juni starter Siri Lund opp et nytt språkkurskonsept i Alfaz del Pi. I løpet av sommeren kan man «dykke ned» i språket sammen med spanske lærere og kulturverter.

Spaniaavisen

Publisert 22. mai 2014 09:26

ALFAZ DEL PI

Kurset som er på nybegynnernivå, starter opp med forkurs og fortsetter deretter med et en-ukers eller to-ukers kurs med undervisning og aktiviteter 15 timer i døgnet. 

– Jeg har i flere år undervist både i norsk og spansk. Mange her i området kjenner meg som spansklærer og jeg får stadig forespørsler om kurs. Det er behov for kurs hvor man dykker mer ned i språket og kulturen. Jeg hadde først nå mulighet til å starte opp med denne type kurs. Fordi jeg har i det siste hovedsakelig hatt fokus på norskkurs for spanjoler via «språkbadet» som startet opp for snart to år siden, sier Siri Lund til Vikingposten.

Les også: Alejandra får jobb i Norge før norskkurset er over

«Språkbadet» er i regi av Nordic Senter som samarbeider tett med Nordic House, en privat aktør innen rekruttering av helsepersonell, ingeniører og andre yrkesgrupper. Firmaet har i tillegg mangeårig erfaring med språkundervisning, kommunikasjon og kompetanseutvikling i Norge og Spania. Nordic Senter har utviklet «språkbadet» som gir tilbud til spansktalende om å lære norsk og få kjennskap til den norske kulturen i løpet av 33 dager.

– For å kunne rekruttere spanjoler til jobber i Norge det viktig at de i tillegg til å kunne språket vårt også får kulturen «inn under huden». Det nye konseptet innen spanskkurs er utviklet utifra erfaringer med «språkbadet». Kursdeltakerne skal derfor bo hos spanske vertskapsfamilier for å bli kjent med kulturen og dermed få anledning til å praktisere språket i en naturlig setting. Vertsfamilene kurses på forhånd og elevene blir fulgt opp av kulturverter. Selve språkundervisningen foregår i gamlebyen i Alfaz del Pi sentrum, sier Lund.

Kursdeltakerne kan etter forkurset velge om de vil fortsette med ett- eller to-ukers kurs. Fra høsten vil de bli gitt tilbud om videre kursing, sier Siri Lund, som ønsker alle som føler de trenger et kraftig spark bak til å komme i gang med å lære spansk, velkommen til sitt nye konsept innen spanskkurs.