Protesterer mot engelskundervisning

Tusenvis av mennesker i hele Alicante-provinsen møtte tidligere i uken opp for å vise sin motstand mot undervisning som foregår på engelsk i skolene.

Spaniaavisen

Publisert 13. november 2008 09:00

ALICANTE

Lærere, elever og foreldre protesterte mot at undervisningen faget ” Educación para la Ciudadanía” (ligner nøytralt livssynsfag), foregår på engelsk i Valencia-regionen.

Arrangørene av demonstrasjonene oppgir at rundt 30 000 mennesker deltok. Det ble holdt mønstringer blant annet i Alicante, Torrevieja, Elche, Alcoy og Villena. Bakgrunnen for uenighetene er at den konservative regjeringen i Valencia-regionen ikke liker innholdet i faget som den sosialistiske regjeringen i Madrid har innført.

Les også: Lodder ut luksuseiendom

De ikke kan nekte å undervise i faget. Men Valencia-regjeringen som skal gjennomføre undervisningen, har bestemt at undervisningen skal foregå på engelsk. Dette har hittil foregått med simultanoversetting til spansk i klasserommene, noe som har medført mye uro.

Les også: De tar over Alfaz del Sol

Når det i tillegg er mangel på lærere, virker det bortkastet for mange å undervise på denne måten.
Regjeringen i Valencia vurderer nå å gjennomføre faget kun på engelsk, uten oversettelse. Lærere og elever på sin side har tillyst generalstreik 17. desember.