- Prisene på vei oppover i boligmarkedet

Pilene peker igjen oppover og prisene er i ferd med å normalisere seg i boligbransjen, mener eiendomsmegler Inger Jonsson (66).

Terje Aspdahl

Publisert 27. mai 2009 19:45

TORREVIEJA

– Markedet var nærmest dødt fra før jul til for kort tid siden. Men nå går det mye bedre, vi har faktisk solgt flere hus den siste tiden. Og det, etter min oppfatning, til normale priser, sier Jonsson som er innehaver av Rosaleda Properties.

Den svenske veteranen med 27 år på Costa Blanca, har selvsagt merket bolig- og finanskrisen som alle andre.

Les også: To av tre boliger står tomme året rundt

– Vi har også begynt med utleie, det hjalp oss når det var rolig i markedet her før og etter jul. Den perioden kom det også mange lykkejegere, som trodde man kunne kjøpe hus for nesten ingenting. De ble skuffet. Selv om det har vært stille og prisene er blitt normale, må man fortsatt kjøpe seg et hus. Ingenting er gratis, sier Jonsson til Vikingposten.

Tendensen er den samme – blant annet i Almería-provinsen. For første gang på måneder gikk boligsalget opp og økte i gjennomsnitt med 17 prosent i mars sammenlignet med februar måned. Salgstallene er ikke i nærheten av tidligere statistikker, men blir tolket som tegn på at den verste krisen i boligmarkedet kan være over. En stadig lavere euribor-rente kan være en forklaring bak de positive boligtallene.

Les også: Rev drømmeboligen til popkjendis

Rosaleda Properties har drevet kjøp og salg på det skandinaviske markedet, men etter 15 år som boligselger, velger Inger Jonsson å trappe ned sin virksomhet på La Rosalede i Torrevieja. Nå er hun på jakt etter noen som vil overta eiendomsvirksomheten.
– Jeg føler det er på tide å gi seg nå, og det har ikke noe med finanskrisen å gjøre, sier svensken som ønsker å prioritere ferie og kunstmaling når hun blir pensjonist.
– Det vil være min store hobby og lidenskap, maling, som vil stå først på menyen. Det kombinert med ferie, og så gleder jeg meg stort til å kunne bestemme dagene mine selv, sier Inger Jonsson til Vikingposten.

Men først må hun finne noen som vil ta over firmaet og drive det videre – i samme ånd.

– Vi har alltid hatt personlig service som et av våre viktigste punkter. Og det gjelder for både kjøper og selger. Jeg har alltid jobbet opp mot det skandinaviske markedet. Det er det markedet jeg kjenner godt. Ikke minst liker jeg å jobbe med mennesker, det har jeg fått lov til i denne jobben, sier Jonsson.