Prinsesseparken åpnet med hilsen fra Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louises Park er offisielt åpnet. Se alle bildene her.

Spaniaavisen

Publisert 21. januar 2009 20:09

TORREVIEJA

Samme dag som prinsesse Märtha Louise døpte sin yngste datter, Emma Tallulah, i Oslo, sto ambassadør Per Ludvig Magnus for ”dåpen” av den nye flotte parken i La Siesta. Parken er oppkalt etter Norges ”eventyrprinsesse” og heter prinsesse Märtha Louises park.
  
Venninnene Elsie Aunevik og Berit Stallemo jublet da deres lokale park ble offisielt åpnet tirsdag. 
– Dette er moro. Vi bor begge to bare ti minutters gange unna. Da presten, på søndagens gudstjeneste, oppfordret folk til å stille opp her i dag, var vi ikke i tvil om hva vi skulle gjøre tirsdag ettermiddag. Det var bare å finne frem de norske flaggene og godt humør, sier Elsie Aunevik.
– Jeg går tur opp hit til parken og trener på apparatene så å si hver dag. Etter treningen tar jeg meg en god spasertur i nærmiljøet. Jeg synes idéen til denne parken er helt fantastikk, sier Berit Stallemo.

Les også: Slik blir prinsesse-parken

Ordfører i Torrevieja, Pedro Hernandez Mateo (PP), hadde fått storfint besøk av Norges ambassadør i Spania, Per Ludvig Magnus som tok turen fra Madrid for å representere en opptatt prinsesse under den offisielle åpningen.

– Jeg har med hilsen fra prinsesse Märtha Louise, og en takk for at parken bærer hennes navn. Hun var her selv da kirken, som også har hennes navn, ble åpnet i 2004, men i dag har hun dåp for sin yngste datter i Oslo og kunne av den grunn ikke være her i dag, sa Per Ludvig Magnus i talen sin.

Les også: Bokdebuterer med spansk prinsesse

Ambassadøren mente prinsessen virkelig har satt spor etter seg i Torrevieja. Både en kirke og en park er oppkalt etter henne.
– Jeg må også få lov til å berømme ordfører Pedro Hernandez Mateo og kommunen Torrevieja for deres gjestfrihet og vilje til å legge til rette for nordmenn i kommunen. Parken er bare et tegn på deres velvilje, roste Magnus.

Arbeidet med Prinsesse Märtha Louises park har kostet 500.000 euro, den har egne områder for barn, fem boccia-baner, treningsområder for voksne samt tre lufteinnhegninger der hundene kan slippes fri. Parken er på hele 40.000 kvadratmeter.