Prest krever betaling for bønn

Har satt lapper på graver til pårørende som ligger etter med betalingen - møter voldsomme reaksjoner.

Spaniaavisen

Publisert 21. oktober 2013 17:40

BENIPARRELL

En prest som har fortalt sin menighet at han ikke vil be for de pårørende under messen hvis de ikke betaler kostnader for vedlikehold av gravplassen, har skapt sterke reaksjoner.

Innbyggerne kaller det mangel på respekt at presten i Beniparrell forlanger betaling for tjenester som kirken normalt ikke gjør og fra familier som ikke har råd til å betale. 

Presten har gått så langt at han har satt opp en plakat utenfor kirken Santa Bàrbarasom og kirkegården hvor det står at de som ikke betaler utgiftene på mellom 15-20 euro ikke vil få noen velsignelse.

Leiebil i Spania får du her – fri km – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Dette medfører at dagen etter Halloween, allhelgensdag, som i tradisjonens tro i Spania markeres ved at familiene minnes de avdøde, rydder og legger blomster ved gravene, vil nå ikke få bønn fra den omtalte presten med mindre de betaler.

Presten har også satt lapper på gravene hvor mye den enkelte skylder og truet med rettslige krav med en økning på 30 prosent dersom det ikke blir betalt innen to uker.

Det viser seg at presten har motatt 12.000 euro som skal dekke utgiftene, men innbyggerne mistenker at pengene har blitt benyttet til andre formål og lurer nå på hvor de har tatt veien.