PP vedtok avgiftsendringene i Torrevieja

Mot opposisjonens stemmer.

Spaniaavisen

Publisert 17. november 2013 18:10

TORREVIEJA

På et ekstraordinært bystyremøte fredag ble endringene i kommunens avgifter vedtatt, med Partido Popular sine stemmer. Opposisjonen stemte samlet imot.

Økonomibyråd Joaquín Albaladejo (PP) sa at ved neste korsvei vil avgiftene bli frosset. Han la til at når det gjelder eiendomsskatten (IBI) vil man forsøke å senke den.

De fleste endringene dreier seg om en økning på tre prosent som er en teknisk regulering i samsvar med konsumprisindeksen (Ipc). Unntaket er gravplasser hvis satser øker med 95 prosent. Ifølge PP gjøres dette for at kommunen i det minste skal få dekket halvparten av kostnadene på denne tjenesten.

Finn hotell og overnatting her

PP øker også avgiften på nyetableringer, med vel åtte prosent.

Også barer og restauranter med uteservering må betale mer. Sammen med butikker, som har varer på fortauet, mister de deler av rabatten de har nydt godt av på grunn av krisen.

I lavsesongen hadde de en rabatt på 90 prosent, nå senkes den til 50 prosent. Det samme som i høysesongen.

Ángel Sáez fra PSOE beskyldte PP for å ta opp denne saken i ekstraordinært møte slik at folk fra restaurantnæringen ikke kunne møte, noe de kan i ordinære bystyremøter. Han kritiserte også at kommunen bare tar inn 7000 euro i året for bankenes bruk av fortauer i forbindelse med minibanker. Til sammenlikning tar de inn 700.000 euro i året for parkeringstillatelser. Sosialisten mente det må gå an å øke den første og senke andre avgifter.

Forslagene fra PP fikk Domingo Soler, utbryter fra partiet og som nå representerer Alternativa Popular, til å håpe på at det går raskt mot nytt valg.

Han ba om at byrådene fra PP ikke skader Torrevieja mer, og minnet om at den nye Torrevieja-regjeringen sitter på opposisjonsbenken.