PP under etterforskning i Orihuela

Tilbud om offentlige kontrakter skal være gitt uten anbud.

Spaniaavisen

Publisert 11. mars 2009 18:15

ORIHUELA

Påtalemyndighetene etterforsker om Partido Popular (PP) har akseptert ulovlige kontrakter på totalt nesten tre millioner euro, etter påstander fra sosialistene (PSOE) om ulovlig kontraktsinngåelse og brudd på anbudsregler. Flere saker er blitt framført for kommuneadvokaten etter det ble offentlig kjent at et selskap i Orihuela Costa, som har fakturert kommunen, har én av politikerne som partner i selskapet.

Det hevdes også at flere av politikerne er aksjeholdere i selskaper som kommunen har benyttet seg av i perioden. Dessuten at småkontrakter gis til samme selskaper og at det totale anbudet langt overstiger grensen for offentlig innkjøp uten forhandlinger.

Loven sier at offentlige kontrakter kan godkjennes uten forhandlinger eller anbud, hvis totalprisen ikke overstiger 50.000 euro, som her var tilfellet. En entreprise var godtatt for nødvendig arbeid på kjøkkenet til en skole i Orihuela. Vicente Emilio Almarcha SL har fakturert kommunen rundt 120.000 euro totalt i denne kommunestyreperioden.

Etterforskningen konsentrerer seg om kontroller av en toukersperiode der kontrakter er inngått med flere selskaper, de fleste av dem uten forutgående anbudsprosesser.