Populær strandbar får gigantbot

Brøt byggeforskrifter og tok seg tilrette - straffes med 178.500 euro i bot.

Spaniaavisen

Publisert 1. november 2015 06:33

LA MANGA

Den populære strandbaren Magia Beach på La Manga (Murcia) har hatt besøk av tennisspilleren Nicolás Almagro, av kjente artister som for eksempel David Bustamente, til og med presidenten i FC Barcelona, Joan Bartomeu.

Men det spørs om ikke det besøket fra San Javier kommune er det innehaverne vil huske best, skriver La Verdad.

Sist uke fikk eierne beskjed om at det fra kommunens side ble foreslått en sanksjon på 178.500 euro for blant annet å ikke ha oppfylt kommunens byggeforeskrifter.

Det var først 3. juli i sommer at driverne søkte om åpningslisens og uten å vente på svar, åpnet stedet 24 timer senere.

Les også: Får 45 millioner euro fra EU til Mar Menor-satsing

Byggingen av strandbaren hadde pågått en stund og det viste seg at lokalpolitiet hadde levert inn en anmeldelse 24. juni på grunn av det de mente var ulovlig byggevirksomhet.

– Man kan ikke åpne et lokale uten lisens, sier byråd Antonio Luengo i en kommentar til saken.

Det stopper ikke der, også kystmyndighetene har innvendinger mot det som har var et av regionens motesteder i sommer. Magia Beach, som ligger i calle Veneciola, stenger for alminnelig adgang til stranden, mener Costas.

– Det er kun adgang til stranden ved å gå gjennom klubben og stranden fremstår som privat, skriver kystmyndighetene i en rapport om saken. Costas påpeker at dette er i strid med kystloven som skal sikre allmenheten adgang og forbyr private strender.