Populær golfbane til lavkost

Vistabella Golf ble påbegynt akkurat da finanskrisen gjorde sitt inntog i Spania. Et år etter åpningen er 11 hulls banen blitt svært populær - og snart blir det sju hull til. 

Spaniaavisen

Publisert 29. januar 2011 17:39

LOS MONTESINOS

Vistabella reklamerer med god tilgjengelighet når de skal karakterisere anlegget sitt. Daglig leder Pablo Riestra viser stolt fram anlegget når Vikingposten BOLIG er på besøk.

– Visst var eierne dristige da de begynte på golfbanen for tre år siden, men å bygge en golfbane var mindre risikabelt enn å bygge boliger. Det betyr at eierne våre har en langsiktighet i planleggingen sin. Når golfbanen blir ferdig utbygget med 18 hull, forhåpentligvis i 2012, står man klare til å bygge flere boliger i området når markedet er klart, forteller Pablo Riestra til Vikingposten BOLIG.

Les også: Ble bitt av golfbasillen

En golfbane trenger mye vann, og vann er kostbart på Costa Blanca. Derfor har gresstypen man velger mye å si. Bermuda, som her er valgt, trenger mindre vann. Det er en type som ”sover” om vinteren. Fra desember og til midten av februar er temperaturene så vidt lave at gresset ikke blir grønt med denne gresstypen.

– Det finnes andre gresstyper som er mye dyrere. På resorter der de også selger hus, kan de ta seg råd til dette. Hos oss har ikke eierne prioritert det. Vi sørger for å vedlikeholde banen godt. Holde alt utstyr i orden, og tilby de tilleggstjenestene som folk spør etter. Vi har for eksempel et glimrende treningsområde. I tillegg til vanlig driving range, kan golferne få opptak av svingen sin slik at den kan analyseres sammen med våre golfinstruktører. Jeg vet ikke om noen andre i vårt område som har det, sier Riestra.

Trenger du navn og telefonnummer til næringsdrivende i Spania? Sjekk ut vår bransjeguide

Det skal bli flere hus rundt banen med tiden. Det ble solgt 1500 boliger før finanskrisen satte inn. Det var så å si alle som var bygget til da.

Selve banen er designet av Manuel Piñero. Han spilte golf på samme tid som legendariske Severiano Bellesteros. Banen har utfordringer for spillere på alle nivåer. De 11 hullene som er ferdig er forholdsvis korte. Designeren fikk frie hender og la inn mange bunkere på banen. De siste sju hullene vil få færre bunkere, ifølge Riestra.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

– Vi har tre forhold som vi markedsfører: lave priser, godt vedlikehold og god tilgjengelighet. Det finnes alltid parkeringsplasser hos oss. Driving rangen befinner seg i nærheten og det er ikke langt å gå mellom hullene. Når de siste sju hullene blir ferdige, vil det også bli et nytt klubbhus med flere fasiliteter, forteller Pablo Riestra.

Greenfee på Vistabella er lav gjennom hele året. Når banen blir komplett vil nok prisene øke, men Riestra er klar på at eierne ønsker en profil på banen som gjør at nivået da også kommer til å ligge godt under andre baner i området.

– Golfbanen er ønsket som et tillegg til boområdet av eierne våre. Derfor skal de ikke ha ut store overskudd herfra. Vi driver etter sunne prinsipper og har tro på framtiden. I tillegg til golf har vi flere baner for padel-tennis som er blitt veldig populært i Spania. Også har engelskmennene fått sin egen bowling-bane. Det er de fornøyd med, sier Pablo Riestra med et smil.