Politimenn dømt til fengsel for å ha brukt unødvendig mye vold

Også offeret blir straffet.

Spaniaavisen

Publisert 8. januar 2013 21:36

ALICANTE

Fire politimenn i Guardia Civil er dømt til seks måneder fengsel for å ha utøvd grov vold i tjenesten. De regelrett skamslo en bilist de stoppet i en kontroll. Men bilisten ble også dømt til fengsel for å ha slått til en av politimennene.

En 27 år gammel mann ble stoppet av fire Guardia Civil-betjenter på riksveien utenfor Monovar (Alicante) 3. september i 2008. Politiet ransaket mannen og hans bil og spurte etter alle dokumenter han skulle ha med. 

Bilisten ble kraftig provosert av politiets oppførsel og synes de var alt for arrogante og mistenksomme. Politiet fant ingen ting ulovlig i bilen eller dokumenter som manglet.

Få nyhetene på epost gratis – meld deg på vårt nyhetsbrev her

Da mannen satte seg på panseret til politibilen og protesterte høylytt og krevde å få tjenestenumrene til alle de fire politiene, kom en betjent fra Guardia Civil for å ta ham med seg inn i bilen. 27-åringen slo til politimannen på kinnet med sin flate hånd, noe som medførte et lite blåmerke.

Da klikket alle fire politimennene og de skamslo mannen, både med køller, never og spark. 27-åringen fikk brudd på hodeskallen, brukket flere ribbein, skader i ryggen, armer og bein. Mannen lå på sykehus et par dager og var sykmeldt i 40 dager.

De fire politimennene må også betale 1500 euro i erstatning til mannen. 27-åringen må betale 450 euro i erstatning til politimannen han slo til.